Партийци от ППДБСС са 8 от 9 членове...

Експертно и открито управление от първия ден обещаваше...

Простреляха премиера на Словакия

Словашкият премиер Роберт Фицо е бил прострелян и ранен...

Слава Богу, че салвадорците са имунизирани срещу влиянието на Сорос: Букеле

отпечатай новината

06.03.2024 10:47 | Видян 368 пъти

Слава Богу, че салвадорците са имунизирани срещу влиянието на Сорос: Букеле

Откакто Найиб Букеле стана президент на Ел Салвадор през 2019 г., противоречията не са му чужди.

Букеле е най-известен с решението си да удвои биткойните за няколко години от името на Ел Салвадор, а страната притежава 2762 биткойна, оценени на приблизително 143 милиона долара при текущата им цена. Съобщава се, че цената на рентабилността на Ел Салвадор е 42 500 долара за биткойн, което е значително под текущата цена на криптовалутата от 51 808 долара.

Букеле удвои биткойните, тъй като до голяма степен започваше да се срива, и продължи да купува в условията на спад на крипто и мечи пазар. Оттогава биткойнът продължава да се доближава до най-високите си стойности за всички времена, което води до печалба от 25 милиона долара от инвестицията на Ел Салвадор.

Въпреки че решението на Букеле предизвика скептицизъм, той беше широко похвален за твърдата си политика срещу престъпността, която доведе до превръщането на Ел Салвадор в една от най-безопасните страни в Южна Америка, изграждайки един от най-големите затвори в цял свят с един от най-тежките и строги режими познавани някога.

Букеле беше преизбран наскоро, като спечели рекордните 83% от гласовете. Според New York Times Букеле „почти разби прословутите улични банди, които тероризираха населението в продължение на десетилетия“.

Но Букеле не е популярен само сред жителите на Ел Салвадор. Резултатите от неговата политика го направиха популярен и сред някои консерватори в САЩ.

Наскоро той беше поканен на Конференцията за консервативно политическо действие (CPAC) като гост-лектор. На събитието Букеле разкритикува противоречивата инвеститорска фигура Джордж Сорос. Той не се въздържа от мненията си относно политическото влияние на Сорос както в политическия спектър на САЩ, така и в Ел Салвадор.



На събитието Букеле попита: "Кой избра Сорос да диктува обществената политика и законите? Защо той се чувства в правото си да налага своя дневен ред?" Букеле продължи с думите: „Благодаря на Бог и цялата слава да бъде на Него, сега жителите на Ел Салвадор са имунизирани срещу влиянието на Сорос.“

Букеле на няколко пъти критикува Сорос за търговия с влияние в Ел Салвадор. Основаната от Сорос фондация „Отворено общество“ отговори на тези забележки поне веднъж през 2020 г., отбелязвайки, че е „изненадана“ от забележките на Букеле. Отворено общество казва, че работи в Ел Салвадор от 2006 г.


автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !