Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Първи поглед към новото Bentley...

Bentley представя пръв поглед към новия Continental GT....

Кг шоколад/сед.за 122 г.живот: Френска жена

отпечатай новината

02.04.2024 10:19 | Видян 563 пъти | Гласували 1

Кг шоколад/сед.за 122 г.живот: Френска жена

На френския пазар на недвижими имоти съществува понятието "viager".

Възрастни хора продават апартамента си много по-евтино от пазарната му стойност с условието, че до края на живота си ще живеят в него, а купувачът ще им плаща месечен наем, необходим за издръжката им.

И така. Някой си Андре-Франсоа Робен, адвокат, купува апартамента от Жана Калман, когато тя е на 90 години. Родена е 14 години преди Айфеловата кула. Плащанията били 2500 франка (около 400 долара) на месец.

Господин Робин така и не дочаква да се нанесе и умира на 77-годишна възраст, като дотогава е платил на госпожа Калман повече от 180 000 долара - два пъти повече от пазарната стойност на апартамента. Според договора задълженията за плащане преминават върху семейството му.

През септември 1997 г. Жана Калман умира. Живяла е 122 години и 164 дни, превръщайки се в най-възрастния човек на земята. През целия си живот тя не е работила нито ден, а е прекарвала времето си в хобита като тенис, плуване, колоездене, каране на кънки, свирене на пиано и ходене на опера. На 85-годишна възраст се занимава с фехтовка, а на 100 години кара велосипед. На 114 г. снима филм за срещата си с Ван Гог преди сто години, а на 117 г. спира да пуши, само защото ѝ е неприятно всеки път да моли някого за огънче (почти е загубила зрението си).

Твърди, че тайната на нейното дълголетие се крие в три стълба: да консумира повече зехтин (и да не забравя да го втрива в кожата си), да пие портвайн и да изяжда по килограм шоколад седмично. Тя е тази, която казва: "Имам само една бръчка, и на нея седя."

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !