Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Кевин Костнър се завръща в Кан: 20 г. по-късно идвам с филмов портрет на Америка

отпечатай новината

09.04.2024 12:16 | Видян 339 пъти

Кевин Костнър се завръща в Кан: 20 г. по-късно идвам с филмов портрет на Америка

Кевин Костнър ще представи първата част на Хоризонт: Американска сага като световна премиера, извън конкурса. Този многосериен проект за завладяването на американския запад е режисиран от Кевин Костнър, който е и партньор на Сиена Милър.

Кевин Костнър винаги се е стремял да нарисува портрет на Америка: нейният произход, нейните недостатъци и нейните легенди. Както знаем от „Танцуващият с вълци“, уестърнът се превърна в неговия предпочитан жанр за изразяване на политическия му ангажимент към демокрацията и околната среда.

„Бих искал да благодаря на фестивала в Кан за включването на моя филм, с оригинално заглавие, Horizon: An American Saga в тазгодишната селекция“, казва Кевин Костнър. „Изминаха 20 години, откакто имах удоволствието да бъда на Кроазет. Чаках подходящия момент да се завърна и с гордост мога да кажа, че това време дойде, „Американска сага“ е история, започнала преди 35 години, и не мога да се сетя за по-добро място от Кан за разкриване. Французите винаги са подкрепяли филмите и са вярвали дълбоко в правенето на филми, точно както аз вярвам дълбоко в моя филм.

След набези в поредицата Hatfields and McCoys и Yellowstone, той се завръща с Horizon: An American Saga към жанра, който направи разцвета на американското кино за монументален проект за цената, от гледна точка на война и насилие, на изграждането и разширяването на Съединените американски щати.

Хоризонт: Американска сага, с участието на Сиена Милър, Сам Уортингтън и Джена Малоун в главните роли, ще бъде пуснат в 4 части в продължение на няколко месеца.

Успешен и популярен актьор – спомнете си Елиът Нес в „Недосегаемите“ на Брайън Де Палма – Кевин Костнър застана зад камерата през 1990 г. с „Танцуващият с вълци“, хуманистична хроника, в която той играе войник от американската гражданска война, близък до племето сиукси. Танцуващият с вълци се превърна в култов филм и пожъна успех от критиците и боксофиса, като спечели 7 Оскара, включително за най-добър филм.

Кевин Костнър продължи да демонстрира актьорския си талант, като постоянно разкрива нови аспекти на играта си: той играе Робин Худ в Робин Худ: Принцът на крадците от Кевин Рейнолдс (1991), Джим Гарисън, прокурорът, който отговаря за разследването на убийството на Кенеди през JFK от Оливър Стоун (1991), бодигард нащрек в Бодигард от Мик Джаксън (1992) и беглец с голямо сърце в Перфектен свят от Клинт Истууд (1993).

Фестивалът в Кан има удоволствието да приветства Кевин Костнър, за да представи най-новия си филм Хоризонт: Американска сага, който ще бъде прожектиран в неделя, 19 май 2024 г.

Борис Ангелов

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !