Пенелопе Крус на 50 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Успешната и талантлива актриса в Холивуд - Пенелопе...

Княжевската пътека към Копитото -...

"Княжевската пътека към Копитото вече е частна и...

Мариус Куркински излиза на клубна сцена

отпечатай новината

11.04.2024 12:40 | Видян 225 пъти

Мариус Куркински излиза на клубна сцена

Мариус Куркински излиза за първи път на клубна сцена с моноспектакъла “Нашенец”. Това ще се случи този понеделник (15 април) в THE 1 Exclusive. В представлението актьора се превъплъщава в различни герои по произведения на Чудомир, като пресъздава типичното за автора остроумие и виждания за живота и обществото, поднесени чрез забавни и трогателни истории.

"Аз отдавна исках да посегна към Чудомир, към неговия хумор. Много дълбок автор. И за мен e малко смразяващо като изпитание, защото хората го знаят наизуст”, сподели неотдавна за моноспектакъла си „Нашенец“ Мариус Куркински и добави: „За мен през тези 30 години, небето беше небе от прожектори, за мен природата и дърветата бяха дъските на сцената, а пътищата на света беше пътят от вкъщи до театър. Друго нямаше“…

С „Нашенец“ Мариус Куркински отбелязва и един своеобразен юбилей, а именно 30-годишнината от представянето на първия си моноспектакъл.

"В моноспектакъла ще включа някои от най-силните разкази на Чудомир, комедийни, депресивни. Доста са. Това ми е мечта още от дете. За една Нова година маминка ми подари книга с разкази на Чудомир. Това беше по времето, когато вече бях решил, че ще се занимавам с театър, и правехме спектакли на село и в читалището. Именно от тази книга избрах разказите, защото ми е много скъп спомен", разказва Мариус Куркински.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !