Пенелопе Крус на 50 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Успешната и талантлива актриса в Холивуд - Пенелопе...

Княжевската пътека към Копитото -...

"Княжевската пътека към Копитото вече е частна и...

Бакалова като г-жа Тръмп в Кан

отпечатай новината

11.04.2024 14:29 | Видян 682 пъти

Бакалова като г-жа Тръмп в Кан

Мария Бакалова като Ивана Тръмп във филма от конкурсната програма Стажантът! Това е едно от най-изкушаващите не само за българската, но и за цялата световна публика събития на фестивала в Кан, стартиращ след месец.

Историята на младия Тръмп, в чиято роля влиза Себастиан Стан, е поредната полит.агитация срещу основния претендент за нов мандат в Белия дом. Преди първия му, Холивуд представи в Кан продукция с Джулия Робъртс и Джордж Клуни, на чиято пресконференция някогашният доктор от тв сериала Спешно отделение успокои журналистите, че Тръмп няма да стане президент и им гарантира с името си това. Блондинът обаче взе, че победи. Да видим какво ще стане този път.

Българската актриса се завръща на феста 3 години, след като се представи на Кроазет с главна роля в Жените също плачат. Тя дойде в Кан, по ирония на съдбата, отново "на гърба" на тогава вече американския президент. Номинирана беше за Оскар за ролята си в Борат, където освен превръзки, показа и как се атакува в реално време най-близкия по онова време съратник на Тръмп. Срещу експрезидента беше насочен кинопроектът. През 2021 г. направихме интервю с нея на партито непосредствено преди световната премиера на българския филм във втората по ниво канска програма - Особен поглед. Бяхме заедно и на афтъра в прекрасна вила с басейн във фестивалния град, на който се лееше шампанско Mumm.

Също за първи път от три години страната ни се завръща със свой режисьор в тази селекция. Константин Божанов пристига на Кроазет с копродукцията си Безсрамните. Както и при Жените също плачат, френското участие в проекта явно е оказало немалко въздействие за интереса на кинофорума към филма. Освен нашата държава и домакините, третият участник в продукцията е Швейцария. Също като Жените също плачат, попадането му в селекцията се дължи, наред с художествените качества, и на третирането на темата за любовта между жени.

Борис Ангелов

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !