Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Верига спортни магазини SLS, спонсори на 27-и Софийски маратон

отпечатай новината

23.10.2009 17:20 | Видян 4436 пъти

Верига спортни магазини SLS, спонсори на 27-и Софийски маратон

На 25 октомври 2009 година, Столична община ще проведе традиционния за годината Софиийски маратон. Мястото, от което ще стартират всички участници е централния вход на Националният стадион „Васил Левски”, а началният час за всички дисциплини е 10.00 часа.

Верига спортни магазини SLS ще бъдат част от спонсорството на маратона, за поредна 10-а година, като официални представители на марката Mizuno.
SLS осигурява наградите за учениците в масовата дистанция.
Mizuno е водещ производител на спортни стоки с най-високо качество: маратонки, облекло, екипи за професионални спортисти. Двойната световна шампионка на 100 м и 200 м за девойки Тезджан Наимова е подписала официален личен тригодишен спонсорски договор с Mizuno.

Началото на традиционния маратон е поставено през 1983 година. Последните  12 години това състезание се организира от Столична община със спонсорството на различни фирми и организации. Тази година наградният фонд надвишава 40 000 лева, в парични и  предметни награди.

Участниците в маратона са разделени в две състезателни групи. В  първата група дължината на трасето е 3500 метра и в него могат да вземат участие всички ученици и любители на дългите разстояния.

Втората група е  разделена на две дисциплини. Най-засилен е интересът към първата дисциплина, като дължината на трасето е 8433 метра или една състезателна обиколка. Втората дисциплина от тази група е с дължина 25 300 метра и в нея ще бъдат раздадени всички големи парични награди.

Състезанието се провежда по правилата на шосейни пробези и маратон  на ИААФ и БФЛА.

Класирането е по време и по ред на пристигането на всяка отделна дисциплина.
Награждаването ще се извърши след приключване на всички дисциплини.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !