Канската Мерил Стрийп: Фото на деня

Канската Мерил Стрийп: Фото на деня

Наследникът на Карл Лагерфелд с...

Риалити звездата Силвия Юрукова се похвали в социалните...

Седмица до последното за 2009 титанично парти на Метрополис

отпечатай новината

04.12.2009 16:40 | Видян 3632 пъти

Седмица до последното за 2009 титанично парти на Метрополис

Феновете на Метрополис броят със затаен дъх дните до поредният мега проект на движението и  световната марка бира Bеck's, които обединяват сили в организирането на най-запомнящото се парти за 2009 – Beck'sperience the music – Sound Fabrik. На 12 декемеври 5-та палата на столичният Интер Експо Център ще се превърне в мощна притегателна за хилядите български почитатели на съвременното техно, виновник за което е едно от най-известните имена на глобалната музикална сцена Адам Байер.

Носещ славата на най-техничен виртуоз сред майсторите зад пулта и отдавна доказал се като топ продуцент на пазара, eдин от най-активните ди джеи в бизнеса е станал синоним на шведският техно саунд и си остава един от най-големите и вдъхновяващи ди джеи-продуценти на планетатa. Метеоричното му изгряване на световната алея на славата е в началото на 90-те, когато категорично поставя родната си Швеция на техно картата на Земята. Главна движеща сила зад топ лейбълите Drumcode, Truesoul, Code Red и Mad Eye и възторжено приетите от критиците и публиката албуми Decodec (Planet Rhythm 1996), Protection (Drumcode 1999) и Ignition Key (Truesoul 2002) днес шведът e намерил комфорт в новият си еволюирал звук, за което сам разказва в официално интервю за култовото немско DVD списание Slices.

"Винаги съм бил разнообразен, в това което харесвам като музика, определено голямото ми вдъхновение през 90- те беше Джеф Милс и детройтското техно - това е което ме насочи тогава към така нареченото лууп техно с перкусии, започнах да миксирам на 3 грамофона и така сe роди лейбълът ми Drumcode. Когато нещата започнаха да се променят - за мен това беше около 2002, отидох до Ибица където срещнах Рикардо (Вилалобос) и Ричи (Хоутин), които пускаха доста различен саунд от това с което бях свикнал и това оказа голямо въздействие върху мен, начина по който слушах техно и на начина, по които гледах на техно партитата. Аз събрах вдъхновение от Ибица и други места като Маями и се опитах да създам свой стил – нещо ново, не просто да копирам момчетата от Германия. Drumcode забави темпо за няколко години – просто се почувствах задължен с оглед на всички промени, които се случваха на сцената и звука да се отдръпна за малко встрани и да наблюдавам накъде се развива индустрията. Скоро усетих, че на пазара има отново място за лейбъла – техното ми липсваше – не съвсем твърдите, но малко по енергични и по пълни звуци. Започнах да подписвам с нови артисти – стила на Drumcode стана малко по разширен – естествено той винаги ще си остане техно, но сега варира от минимал до по твърди продукции. Един артист винаги може да остане и да залага на сигурното през цялaта си кариера – от ден първи до края, но за мен и музикантите, които познавам е невъзможно просто да стоим на едно място. Ако искаш да прогресираш и се вдъхновяваш от различни неща, защо да не се опиташ да ги подобриш и да направиш своя версия. Ако се отегча от нещата, които правя най вероятно просто ще спра, вместо това аз и много артисти поехме риска да надскочим лимитите си експериментирайки и отивайки нататък с новите си вдъхновения – забавлявайки се!"

В началото на 2009 Байер зарадва феновете си с ремиксирането на някои класически творби от историята на Drumcode, a почитaтелите му бяха отнесени от хитовете му Circuits (Truesoul), Forming Dies, London (Drumcode), Something Good To Die For (Mad Eye). Двуметровият швед стартира и собствена поредица от партита Drumcode night,  които взривиха Лондон, Ибица, Маями и фестивала Awakenings – тази събота силата на отбора му ще изпитат и берлинчани в култовият Berghain клуб...ние сме следващите!!!

Промоционалните билети за Beck'sperience Sound Fabrik бяха разграбени за броени дни, съобщиха от щаба на Метрополис. В момента в продажба до 12-ти декември са билети на предпродажна цена от 25 лв, a на официалната страница на бира Beck's все още може да пробвате късмета си и да спечелите пропуск-награда.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !