Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

От сряда наши и чужди лекари ще преглеждат мечките в Белица

отпечатай новината

11.05.2010 14:00 | Видян 2600 пъти

От сряда наши и чужди лекари ще преглеждат мечките в Белица

От сряда до събота специалисти от България и Германия ще участват в ежегодния ветеринарномедицински преглед на мечките в Белица. Тази година за първи път в екипа от специалисти ще се включи и очен лекар. Д-р Тумбев от Благоевград, който е един от най-добрите офталмолози в страната, ще провери състоянието на очите на Добри, Наташа и Лейди М. От Германия пристига зъболекарят д-р Марк Лузе, който ще продължи лечението на зъбите на мечките по график, изготвен още през 2008 г. За общото здравословно състояние и анестезията ще се грижи екипът на проф. Аминков от Лесотехническия университет в София.

По същото време екип на „Четири лапи” ще кастрира, ваксинира и обезпаразитява бездомните животни в града в своята мобилна амбулатория. Това е шести проект на фондацията за тази година, като до момента са обработени 964 животни (544 кучета и 420 котки) в общините Бобов дол, Пловдив, Завет, Цар Калоян и Самуил.

„Четири лапи” е международна организация за защита на животните със седалище Виена и представителства в 8 страни, сред които и България. В Брюксел функционира и офис по европейска политика. У нас „Четири лапи” е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с проектите си за кастриране на бездомни животни. Всички проекти и кампании на „Четири лапи” се финансират изцяло от дарения, идващи от над 400 000 поддръжници на организацията от целия свят.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !