Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Фeим напира за "Дондуков" 2

отпечатай новината

03.04.2008 13:17 | Видян 4591 пъти | Гласували 1

Фeим напира за

Бившият заместник-министър на външните работи Феим-Петър Чаушев, известен още и с агентурното си име Бисер, напира за работа като президентски съветник на “Дондуков” 2, пише “Експрес”.

Вчера бившият дипломат се срещна с президентския съветник по икономическите въпроси Ертан Кара. Двамата поседнаха в любимото на администрацията на държавния глава кафене в сградата на археологическия музей и дълго си хортуваха на ухо. По-късно към тях се присъединиха и други техни приятели, които се включиха в обсъждането на темата.

Чаушев е в тежка немилост сред колегите си от ДПС, но все още разчита на връзките си в държавните институции. С вчерашния си разговор той е намекнал пред Кара за окаяното си положение, твърдят запознати с техните отношения. Чаушев нямал нищо против да заеме поста съветник по външнополитическите въпроси. Сред аргументите му бил и фактът, че напоследък редиците на президентските съветници са силно оредели, след като повечето от секретарите на Първанов заминаха като посланици на България по света или заеха други престижни постове.

Ертан Кара е президентски съветник по икономическите въпроси още от началото на първия мандат на президента Георги Първанов. Той запази поста си и след преизбирането му в края на 2006 година. Запознати обаче твърдят, че позициите му на “Дондуков” 2 не са много стабилни и силни и едва ли би имал възможност за каквото и да е влияние върху кадровата политика на Първанов.

Феим-Петър Чаушев подаде оставка пред премиера Сергей Станишев преди дни, след като стана ясно, че е използвал две имена – Петър Чаушев и Феим Чаушев. С едното е участвал в политическия живот на страната, а с другото –в определени икономически структури. Очаква се до няколко дни той да напусне окончателно Министерството на външните работи.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !