Светлинно шоу и балонена фиеста...

Новият „Vidin Art Festival „The River“ очаква всички...

Върви, народе... – специално студио...

В Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската...

Стартира мащабна кампания за безопасност на децата в интернет “Сърфирам безопасно”

отпечатай новината

27.12.2010 09:30 | Видян 3748 пъти

Стартира мащабна кампания за безопасност на децата в интернет “Сърфирам безопасно”

През зимната ваканция, когато децата ще имат повече време за игри, както навън, така и в Интернет, най-големия детския портал Az-deteto.bg и Фондация БГ Сайт стартират мащабна кампания за безопасност в Интернет.
Кампанията “Сърфирам безопасно” стартира именно сега, защото организаторите искат да напомнят на всички родители да контролират децата си, колко време прекарват в Мрежата и какви сайтове посещават.

„Сърфирам безопасно“ е информационна кампания, насочена към децата между 6 и 12 г., техните родители и учители. 

В нея продължава работата по образоване и превенция на децата от най-ранна детска възраст, техните родители и учители, за да използват ефективно и полезно Интернет и да не се достига до рисковете и опаснoстите, които крие Глобалната мрежа. 
Позитивна, образователна кампания, в която без да  се набляга на самите опасности се работи за повишаване на Интернет културата. 

“През декември посетихме столично училище и над 100 деца от 1 до 7 клас гледаха филма “Сърфирм безопасно” и се запознаха с осемте златни правила за безопасност в Интернет. През цялата година докато тече кампанията сме си поставили за цел да работим пряко с децата , техните родители и учители. Можете да ни поканите във вашето училище на адрес: www.az-deteto.com/safe. “ сподели Жюстин Томс, главен инициатор на “Сърфирам безопасно” 2010-2011 г.

Лица на кампанията през тази година ще бъдат водещите от телевизия The Voice – Диди и Играта. Те са познати на децата от любимата им музикална телевизия и като млади хора ползващи активно Интернет с готовност приеха идеята да работят за предпазване на децата от опасностите в Мрежата.

Целта на организаторите е темата за безопасността на децата в Интернет да няма кампаниен характер, а постоянно да се говори и работи по темата, като самата кампания поставя акцентите и дава публичност за постигнатите резултати. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !