Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Патрашкова: Политици са поръчали взрива

отпечатай новината

13.02.2011 09:00 | Видян 2410 пъти

Патрашкова: Политици са поръчали взрива

Главната редакторка на вестник Галерия, който направи сензационните разкрития за СРС-тата, говори пред Супер 19' часове, след като в четвъртък пред редакцията на изданието избухна бомба, която нанесе огромни щети и едва не уби охранителя.
Атентатът става рано сутринта. В 5,35 ч. пред входа на редакцията избухва взривно устройство, поставено в непосредствена близост до входната врата. Взривът отнася вратата, а охранителят – единственият човек в редакцията по това време, се спасява като по чудо. Мъжът успява да се скрие и да избегне ударната вълна, която според Патрашкова е можела да го убие на място. Пострадалият е само с леки наранявания, но колата му е била напълно унищожена.

Този, който е поставил бомбата, е бил наясно, че в сградата има човек

Това може да бъде и опит за убийство,“ коментира главната редакторка на Галерия. Тя допълни, че къщата, в която се помещава редакцията, е паметник на културата. Щетите са огромни. Освен унищожената врата, пред входа на редакцията зее дупка, вътрешното помещение също е обгорено и повечето стъкла са изпочупени.
Според журналистката основният мотив е сплашване. В последните месеци Галерия публикува множество сензационни материали с разкрития, които сериозно разклатиха правителството. Бяха направени разкрития за контрабандните канали, от тях тръгна и скандалът със СРС-тата, на които са записани подслушвани разговори между премиера и  шефа на митниците Ваньо Танов, както и други политици.
„Не знам дали правителството стои зад атентата. Не мога да направя такова сериозно обвинение, но поръчката е дошла от политическите среди. Цветан Цветанов трябваше да е тук първи, а не демонстративно да открива митнически обекти.

Не може вътрешният министър да реагирана всяко обаждане на разплакана журналистка, че е заплашвана, а да не е тук в тази ситуация

Всички политически партии изказаха позициите си“, коментира Патрашкова.
Тя беше възмутена от лансираната теза, че екипът на Галерия сам си е поставил бомбата, за да си направи реклама и да вдигне тиража. Журналистката заяви, че няма нужда от подобен Пи Ар, защото и без това е едно от най-четените и популярни издания в страната.
Патрашкова обеща, че вестникът няма да преустанови работа и случилото се няма да спре екипа „да продължи да разкрива истината за властта“. Тя добави, че предишната вечер в редакцията се е състояла важна среща по повод нов материал. „Възможно е да се опитват да спрат нови разкрития, да предупредят някого да си замълчи“, завърши Патрашкова.

автор: Денка Колева

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !