Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Косара Марчинкова отлита за САЩ с новия си кънтри албум

отпечатай новината

23.02.2011 12:20 | Видян 3760 пъти

Косара Марчинкова отлита за САЩ с новия си кънтри албум

Косара Марчинкова, една от малцината български певци, изяваващи се в стила кънтри, пусна нов албум преди заминаването си в САЩ.

Дискът със заглавие „Основите“ ще бъде представен на 1 март в столичния клуб „Гранд де лукс” от 19.30 ч. В програмата ще участва кънтри певица Лили Друмева, Роси Кирилова и Джина Иванова.

Марчинкова избира 10 от най-любимите си песни от златната класика на кънтрито, които записва в свои версии и по аранжимент на Бойко Петков, музикант от ню уейв групата „Клас”. За да направи кавърверсиите, тя откупува по официален път правата на оригиналите от съответните представителни компании за страната.

„Кънтри задължително се изпълнява на английски”, споделя Косара, която владее перфектно езика. В диска има и няколко нейни авторски песни, както и на Бойко Петков.

По съвпадение албумът излиза дни преди заминаването на Косара Марчинкова за САЩ. Международна фирма, в която тя работи в областта на комуникациите и корпоративната социална отговорност, я изпраща да оглави същия отдел в офисите им в САЩ и Канада. „Не си поставям за цел да емигрирам. Завършила съм висше образование там и никой не ми вярваше тогава, че ще се върна”, споделя дъщерята на мелодичния дует Стефка Берова и Йордан Марчинков.

Наследницата на незабравимия дует тръгва по техните стъпки още в 10-и клас, без да е насърчавана от родителите си. Първите си концертни изяви осъществява през 1989 г., а дебютният си албум „Добре дошла” издава през 1997 г. „Музиката за мен е професионално хоби. Пея само за удоволствие – на себе си и на хората, които ме харесват”, споделя Косара. Тя има записан и дуетен албум с майка си Стефка Берова.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !