13-годишна роди по време на училищна...

13-годишна ученичка роди дете по време на училищна...

Момче държало табела с думите "Сляп...

Сляпо момче седяло на стъпалата с шапка в краката си. В...

JOJO MAYER & NERVE ЗАБИВАТ ПРЕЗ АПРИЛ В SOFIA LIVE CLUB

отпечатай новината

07.03.2011 13:30 | Видян 1953 пъти

JOJO MAYER & NERVE ЗАБИВАТ ПРЕЗ АПРИЛ В SOFIA LIVE CLUB

JOJO MAYER и неповторимите NERVE гостуват в SOFIA LIVE CLUB на 27 април, а както самите те казват „NERVE не правят просто концерт, а истинско събитие“, затова затаяваме дъх до Великденските празници и тръпнем в очакване.

Група NERVE е създадена през 1998 година от магьосника на барабаните JOJO MAYER като екпериментална платформа за малка група музиканти от Ню Йорк. Увлечени по културния феномен на „интелигентната електронна DJ култура” и условията, които той създава за преход към нова музикална парадигма, групата се превръща в пионер на движението на „електронната” музика. В разстояние на няколко месеца от тяхното съществуване, момчетата генерират огромно количество положителна реакция на ъндърграунд сцената в Ню Йорк, което довежда до създаването на вече легендарните партита наречени „Prohibited Beats” /Забранени Ритми/.

След 2001 година NERVE напускат Америка, за да изпълняват своята музика в клубове и множество фестивали в Европа и Азия. Музиката им е съвременна и импровизирана, с електронни текстури, изпълнена с конвенционални инструменти. Звученето на групата е еволюирало през годините на тяхното съществуване от дръм и бас концепция в широко разширена форма, която обединява елементи от различни стилове, използвани в електронната музика, както и от джаз и рок музика, разширявайки границите на стандартите на днешните концерти и клубни изпълнения.

В сърцевината на NERVE е взаимодействието между JOJO MAYER, неговият оригинален стил на „игра“ с барабани и новите, революционни техники на Real Time Audio Deconstruction (Аудио Декострукция в Реално Време) разработени и изпълнявани от Роли Мосиман.
Смесвайки техните концепции с електрическите звуци на бас китара на Джон Дейвис и солидното свирене и високо развита чувствителност на Такуя Накамура към различните текстури на клавири и тромпет, NERVE създава един наистина уникален подход към живото изпълнение. Групата комбинира електрониката и човешката изразителност в едно уникално изживяване в контекста на живото изпълнение. Първоначалната им нагласа – никога да не произвеждат студийни записи, бързо се променя и след време, в резултат на непреодолимото и продължително търсене от феновете им през годините, NERVE започват да експериментират в студиа в Ню Йорк, Берлин и Цюрих, с цел да документират някои от материалите, които са еволюирали по време на интернационалните им турнета.

На 27 април ще можем да се слеем с техния ентусиазъм и на родна почва да се убедим в магнетичното им присъствие и съвършено изпълнение на сцената, а на 26ти, само ден преди концерта - JOJO MAYER ще представи „DRUM CLINIC”.
Възможността да присъствате на уъркшоп JOJO MAYER може да получите закупувайки билет за концерта с група NERVE. Така получавате безплатен достъп до събитието на 26 април!
За тези, които искат да посетят само събитието на 26 април, цената за вход е 15 лева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !