Всичко, което можеш да си представиш...

Всичко, което можеш да си представиш е истинско....

Руска рулетка с шотове и как се...

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на...

Филм за Ванга размаза рейтинги в Русия

отпечатай новината

17.04.2011 09:00 | Видян 5826 пъти

Филм за Ванга размаза рейтинги в Русия

Документалният филм „Ванга се завръща. Тайният архив на пророчицата“, който неотдавна се завъртя по руската телевизия НТВ, се оказа невиждан ХИТ. Лентата, разказваща за живота и предсказанията на българската Вангелия Гущерова, събра над 60 мил. души или 40% от руската ТВ аудитория и дори 42.9% от московската.

Това е най-силното предаване от началото на годината – коментират руските медийни експерти. На по-висока популярност обикновено се радват само телевизионните новогодишни обръщения на президента. Ако ги изключим, за последен път подобен интерес на телевизионните зрители е регистриран през октомври 2009 г. при прякото предаване на футболния мач Русия – Германия.
Защо е този интерес към баба Ванга? Апокалиптичната среда от последния месец след земетресението и ядрената криза в Япония вероятно са допринесли за това. Но и като цяло, руският обикновен човек е силно запален по езотеричната проблематика.

Като се отчете, че повечето телевизионни зрители са възрастни хора, които добре помнят как комунистическите лидери ходеха при Ванга, това постижение на предаването на НТВ става още по-разбираемо.

Ванга в Русия вероятно е по-почитана, отколкото в България. На нея приписват, че е познала за разпадането на СССР, за аварията в Чернобил, за потъването на подводницата Курск.
Руската телевизия разполага общо със 17 часа видеозаписи на разговори с Ванга, така че е възможно НТВ да постигне и по-висок рейтинг в течение на годината.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !