Партийци от ППДБСС са 8 от 9 членове...

Експертно и открито управление от първия ден обещаваше...

Простреляха премиера на Словакия

Словашкият премиер Роберт Фицо е бил прострелян и ранен...

Стои ли Коко Динев зад черното тото?

отпечатай новината

23.05.2011 09:00 | Видян 4899 пъти | Гласували 1

Стои ли Коко Динев зад черното тото?

Двама президенти на футболни клубове, а не БИВШИЯТ НАЦИОНАЛ Георги Бачев стоят в основата на черното тото, схемата за което бе разбита от полицията в последната седмица. Това съобщи Дарик, позовавайки се на свой източник от полицията. Имената на босовете не бяха разкрити, тъй като продължават да се събират доказателства срещу тях.

Органите на реда разкриха досега 28 нелегални пункта в страната, част от мащабна схема за залагания. По думите на експерта по киберпрестъпления в ГДБОП Явор Колев, подобна схема за залагания в сайтове зад граница до момента не е била разкривана у нас. Той уточни, че

схемата е обхващала мачове от всички нива на родния футбол.


Освен това е бил разработен мащабен план, според който мрежата от пунктове, в които се приемат залози, постепенно е трябвало да покрие цялата страна.
Веднага щом наяве излезе, че конците се дърпат от двама футболни президенти отново изплува името на президента на Локо (Пд) Коко Динев.
Босът на черно-белите бе свързван упорито със скандали със залози и преди това.
По време на зимната подготовка на Локо в испанския курорт Марбеля в края на януари и началото на февруари под тепетата упорито се коментираше, че Коко направил тлъста пачка от залози на черно в испански букмейкърски къщи на контролите на тима. Заради това и на играчите били осигурени страхотни условия, които стрували на клубното ръководство няколко хиляди евро. Динев категорично обаче отрече обвиненията.

През март, в контрола на родна земя Локо Пд победи бившия тим на Динев Вихрен в Сандански с 3:1. Въпреки, че на пръв поглед нямаше нищо необичайно в резултата, след сблъсъка се появиха информации, че резултатът е бил уговорен заради черно тото.
"Този мач бе заплануван едва преди 2 дни. Можете ли да ми кажете в коя къща може да се заложи на този мач? Никъде по света няма срещи, толкова скоро насрочени", коментира обвиненията Динев тогава.

Заради скандалите президентът на БФС Борислав Михайлов привика на среща собственикът на Локомотив Пловдив за разясняване на слуховете за нелегални залози. Тогава шефът на футбола ни директно предупредил Динев, че от УЕФА много внимателно следят всичко, случващо се по българските терени и няма да позволи разрастването на скандал, свързан с нелегални залози. Президентът на европейската футболна централа Мишел Платини лично помолил Михайлов да проведе срещи с хора от клубовете, които се смятали за съмнителни.
През 2009 г. се появиха информации, че

Динев е разследван от прокуратурата

за уреждане на мачове от шампионата. Тогава дори бяха сезирани ключови международни букмейкърски компании, занимаващи се с хазартна дейност. Според неофициална информация, общите загуби, които претърпели букмейкърите били за над 2 млн. евро. Сред спряганите тимове за уреждане на мачове са на Вихрен, чийто собственик тогава е Динев, Беласица, Ботев (Пловдив) и Локо (Мездра). Според една от версиите, по които работеха криминалисти бе, че босът на черното тото е Коко Динев, а под него в йерархията е тогавашният президент на Беласица Петрич Костадин Хаджииванов - Коце Маца. В схемата пък участвали треньори, футболисти и други хора, свързани с футбола ни. Бе замесено и името на бившият рефер и екс шеф на съдиите методист към БФС Борислав Александров.

"Не се притеснявам от арестите за черно тото - реагира тогава босът. - Лично за мен не се притеснявам от тази тема. Чувал съм за черно тото от вестниците. Не се срещам с други колеги, за да коментираме проблемите на черното тото".

След четвъртфиналната среща от турнира за Купата на България между Локо (Пд) и Пирин в началото на април, която орлетата спечелиха сензационно с 2:1 насред Пловдив, отново плъзнаха съмнения за задкулисни игри и залози, след като стана ясно, че в различните букмейкърски къщи по света коефициентът за подвиг на гостите е между 19,00 и 21,00. "Ако трябва да съм честен, залагал съм на мачове на моя отбор, но само за победа - каза Динев. - Някои ме обвиняват, че съм играл черно тото. Мога да се закълна, че това не е вярно и нека тези, които говорят за черно тото по мой адрес, да дадат поне едно доказателство".

Според мълвата тогава Динев и босът на Пирин Емил Наков припечелили сериозни суми от залози. Ситуацията стана съмнителна и от факта, че в седмицата преди мача Динев доведе в клуба сърбите Бранко Милованович и Саша Николич, които бяха поставени на ключови позиции съответно на финансовия отдел и на треньорския екип. С това босът искал да си гарантира, че никой няма да щипне от процента му.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !