Качествен контрол: Фото на деня

Качествен контрол: Фото на деня

The Telegraph включи Созопол в...

Игнорирайте пренаселените курорти и вместо това се...

Дения Пенчева пее на руски, но спазва българските традиции

отпечатай новината

07.05.2008 17:07 | Видян 5801 пъти | Гласували 3

Дения Пенчева пее на руски, но спазва българските традиции

Новата звезда в българския фолклор Дения Пенчева записа и изпя руската песен „Милион роз” по повод провеждането на Литературна вечер в Училището към Руското посолство.

Дения е ученичка последна година в това учебно заведение и взе специално участие в „Литерарурная гостиная” (Литературна вечер), посветена на любовта, на която се пресъздаваха откъси от литературни произведения. Нейното изпълнение на известната руска песен впечатли присъстващите и бе в пълен синхрон с романтичната тематика на събитието.

Залата на Училището към Руското посолство събра привърженици на любовната лирика и възпитаници на гимназията. Със своето присъствие Литературната вечер уважи руският посланник в България Анатолий Потапов.

След края на официалната част всички присъстващи се почерпиха с традиционен руски козунак – със стафиди и локум, полят с бял шоколад. Според руската традиция всяко парче от козунака се чупи и се потапя в мед. Дения Пенчева изненада приятно участниците и гостите не само с великолепното изпълнение на песента „Милион роз”, но и със специално приготвения от нея самата козунак по българска рецепта.
 
 „Въпреки, че Великденските празници вече отминаха, реших, че ще е хубаво да почерпя с козунак. Все пак Великден е празник, на който всеки е със семейството си. Така че по повод на Литературната вечер ние си направихме едно своебразно великденско празненство и в училище” – споделя романтичната фолклорна певица.
                        
Вероятно привързаността на Дения към училището се дължи донякъде на факта, че тази година тя ще бъде абитуриентка и ще трябва да се раздели с Гимназията към Руското посолство.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !