Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Влади Въргала: Отново се видя, че малоумщината контролира обществото ни

отпечатай новината

19.06.2011 09:00 | Видян 4129 пъти | Гласували 2

Влади Въргала: Отново се видя, че малоумщината контролира обществото ни

Актьорът Владслав Карамфилов, по-известен като Въргала, който помага на семейството на Мануела Горсова, трудно сдържаше гнева си и безкрайното си огорчение от решението на съда. В свой стил той коментира пред Супер 19’ нелепото съдебно решение:


Г-н Карамфилов, как ще коментирате решението на съда и отхвърления иск на Мануела срещу застрахователите на Стависки?

Направо нямам думи!... Много се радвам, че това се случи. Това показва, че в страната ни наистина има съд. Осъдиха това “животно” Мануела, която имаше “наглостта” да застане на пътя на Стависки преди три години.

Каква е следващата стъпка?

По възможно най-бързия начин съдия-изпълнител трябва да опише цялото имущество на Мануела. Апарата й за дишане, стендовете, болничното й легло, всички лекарства. Макар че напоследък няма пари дори и за най-елементарните поддържащи лекарства. Може би трябва и в затвора да я вкарат. Това е.

Благодарение на скъпоструващите адвокати на Стависки и на застрахователната компания справедливостта възтържествува. За пореден път се видя, че всеки подлец в тази страна може да бъде абсолютно спокоен, ако има възможност да си наеме добри адвокати. Кантората на Явор Нотев (б.р. депутат от Атака) е гаранция, че каквото и престъпление да направите, може да се измъкнете.

Очакванията Ви как ще се развият нещата нататък?

Искрено се надявам обществото ни да се пробуди най-накрая. Но се съмнявам, че такова нещо може да стане. Знаете ли, ужасно ми е болно, че както обикновено става, много бързо всички много удобно обърнаха гръб на случая.

Може би такова ни е обществото...

Повечето хора в България търсят причини защо да не направят нещо, вместо да бъде обратното. Аз винаги търся защо да направя нещата. Безкрайно обидно бе, че покрай случващото се, сякаш всички забравиха, че най-важното е животът на момичето... Бях в съда.

Беше истински гадно! Стоим в залата, а срещу нас открито се гаврят най-елитните адвокати. Замислете се. Адвокатите на Дженерали вероятно са дали за обзавеждането на суперлуксозните си офиси повече пари, отколкото бе искът срещу застрахователната компания. Същата е ситуацията и с кантората на адвоката на убиеца Стависки - Явор Нотев. Всъщност, когато става дума за застрахователи, това си е пладнешки грабеж, защото когато се стигне да плащат, винаги търсят как да не го сторят.

Адвокатите на Максим буквално използваха възможността и се изгавриха с Мануела и близките й. На практика откакто започнаха делата, аз съм плътно в съдебната зала. Така се случваше, че по време на повечето от заседанията в съседни зали се гледаха дела срещу Вальо Топлото или Златко Баретата. Почти всички журналисти подминаваха нашата зала и отиваха там. А при нас борбата бе за живота на едно момиче. Преди това, докато се стигне до присъдата на Стависки, докато имаше линч - всички медии бяха там.

За една година имаше 14 дела, а за година и половина на четири пъти заседанията бяха отлагани заради недостатъчно събрани доказателства. А най-върховната наглост бе да се иска психиатрична експертиза на Мануела. Едва ли може да има по-голямо безумие. На никой, освен на близките на Мануела, не му пукаше, че всъщност става дума за човешки живот и всяка секунда е много важна. Че става въпрос за живот, а не за безумни съдии и престъпни адвокати.

Какво е състоянието на Мануела в момента?

Борбата продължава. Аз съм от хората, които са плътно до нея. Всеки ден съм с нея и правя всичко възможно да помагам. Когато имаше проблеми с апарата й за дишане, обикаляхме за да разрешим проблема. Специални благодарности за майсторите, които дойдоха да поправят апаратурата. Момчетата бяха в отпуск, но когато разбраха за проблема, веднага се отзоваха. И тук отново абсурдна ситуация - същата вечер, докато се прибирах към къщи, гледам в едно ресторантче Албена и Максим на маса с приятели. Забавляват се. Стана ми страшно гадно. Всичко е толкова абсурдно.

И кой е виновен за тези абсурди?

То е ясно. Сами сме си виновни. Кой да ни е виновен? Царе сме да обвиняваме някой и да си измиваме ръцете. Не Бойко, ами който и да дойде не би могъл да ни оправи. Ето, виждате как стоят нещата. Който има някакви проблеми с правосъдието, да си плаща на мастити адвокати и няма да има никакви грижи.

Какъв е изходът?

Няма изход. Само ядрено оръжие и да се свършва.

Доста песимистично...

А, защо? Напротив. Даже си е много оптимистично. Няма никакъв изход. Както виждате тържествува малоумщината. И това, че тя властва и контролира обществото ни не е никак случайно, за съжаление. Но такава ни е действителността.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !