Промениха правилата на Черешката на...

Култовото кулинарно риалити „Черешката на тортата“ ще...

Жената на Джъстин Бийбър показа...

Жената на Джъстин Бийбър показа бременно коремче: Фото...

Пиронкова заряза любимия преди Уимбълдън

отпечатай новината

03.07.2011 09:00 | Видян 3041 пъти

Пиронкова заряза любимия преди Уимбълдън

След лошата серия, в която изпадна след миналогодишното издание на Уимбълдън, Цвети успя да си върне суперформата точно в най-подходящия момент. Според слуховете, една от причините за новата й победна линия е свързана с раздяла с приятеля й Михаил Мирчев. Пиронкова го хванала в крачка и веднага го отрязала точно преди турнира. Това пък й помогнало отново да се концентрира върху играта си.

Бившият футболист на Локо (Пд) и Брестник опитвал всичко за да се събере с тенисистката, но засега мераците му удряли на камък.

Първата ни ракета се утвърди като най-силната родна състезателка, играла на свещената трева на Ол Ингланд клъб за всички времена, съобщава racketi.com. 23-годишната пловдивчанка стигна четвъртфинал в надпреварата тази година, оставайки на сет от това да повтори миналогодишното си суперсензационно достигане до полуфиналите. Цвети би спряна от световната №8 Петра Квитова от Чехия след 3:6, 7:6(5), 2:6.

От останалите българки, играли в основната схема на третия за годината турнир от Големия шлем, с два четвъртфинала може да се похвали Катерина Малеева (1990 и 1992 г.). Мануела Малеева има един четвъртфинал (1984 г), а Маги Малеева е стигала до осминафинална фаза четири пъти (2001, 2002, 2004 и 2005 г.). До трети кръг на надпреварата през 1999 г. е стигала Елена Пампулова.

В любимия си турнир Пиронкова вече има 12 победи, докато в останалите три от Големия шлем - Australian Open, Roland Garros и US Open общо има 10 успеха в надпреварите на сингъл.
Цвети Пиронкова и отстранилата я на четвъртфиналите Петра Квитова бяха единствени сред осемте състезателки, достигнали до тази фаза, които нямаха загубен сет. И срещу чехкинята пловдивчанката демонстрира характера, който й помогна да разпердушини по пътя си световната №3 Вера Звонарьова от Русия и първата американска ракета в момента, №25 в ранглистата, петкратната шампионка на сингъл от турнира Винъс Уилямс, но малко не й достигна.

"Най-щастливият момент за мен в мача бе в началото на решителния, трети сет, когато тръгнах с пробив – не можеше да си намери място от радост 21-годишната Квитова след мача. - Това ми помогна да се измъкна от тежкия психологически спад, в който бях изпаднала след като загубих втория сет".

С достигането си до четвъртфиналите Пиронкова успя да защити 500 от 900-те точки, които спечели в надпреварата миналата година, което никой не очакваше. Българката прибира и чек за 137 500 паунда. Въпреки че ще отстъпи от 33-ата си позиция в ранглистата, Цвети отново може да се гордее с представянето си в Лондон, с което спечели суперлативите на топспециалистите по света.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !