Презастрояване, Тибет: Фото на деня

Презастрояване, Тибет: Фото на деня

Кошмар на Летище София заради...

3-процентовият Шенген доведе до безумни мерки на летище...

Истините около филмите за Индиана Джоунс

отпечатай новината

14.05.2008 09:00 | Видян 2738 пъти

Истините около филмите за Индиана Джоунс

Тази неделя в рубриката bTV Документите зрителите ще видят специалното издание на поредицата на Борислав Лазаров „Факти и мистерии” - „Фактите зад фантазията”. Броени дни преди световната премиера на филма „Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп”, екип на bTV тръгна по стъпките на смелия археолог.

Във филма „Фактите зад фантазията” екипът на bTV Документите представя историческите данни и артефакти, които са в основата на филмите за Индиана Джоунс - от старозаветната история за Ковчега на завета, през човешките жертвоприношения в Индия, до търсенето на Свещения Граал и мистерията на кристалните черепи. За първи път български учени, изследователи и киноведи тълкуват фактите, закодирани в приключенията на Индиана Джоунс. Зрителите ще научат защо „Храмът на обречените” не е сниман в Индия, дали има българска следа в търсенето на Кивота и защо образът на смелия археолог е създаден преди култовата трилогия „Междузвездни войни”.

„Фактите зад фантазията” е финалният епизод от популярната документална поредица на Борислав Лазаров „Факти и мистерии”.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !