Партийци от ППДБСС са 8 от 9 членове...

Експертно и открито управление от първия ден обещаваше...

Простреляха премиера на Словакия

Словашкият премиер Роберт Фицо е бил прострелян и ранен...

Звезди подкрепиха благотворителен мач

отпечатай новината

09.09.2011 17:15 | Видян 1683 пъти

Звезди подкрепиха благотворителен мач

Христо Стоичков отбеляза в 50-ата минута от дузпа първия и единствен гол в организирания от Нова ТВ вчера трети благотворителен мач на звездите между отборите на премиера Бойко Борисов и на изпълнителния директор на MTG Ханс-Холгер Албрехт. Срещата, завършила в полза на българския отбор (1:0) събра на националния стадион „Васил Левски” близо 7000 човека.

Купата на фаворита беше връчена от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Христо Стоичков, Любослав Пенев, Йордан Лечков, Гошо Гинчев, Даниел Боримиров, Сергей Тошков, Мето Деянов, Виктор Михаилов, Чавдар Атанасов, Дончо Донев, Стефан Ангелов, Пламен Стоянов, Ясин Мишауи и вратаря Димчо Митов играха в родния тим, чийто капитан беше премиера Бойко Борисов.

Срещу тях се изправиха европейските легенди Патрик Андерсон, Андерс Лимпар, Стефан Шварц, Рони Йонсън, Абел Силва, Антонио Велосо, Мини Якобсен, Ян Аге Фьортофт, Ерланд Йонсен, Манфред Калц, Ханс-Холгер Албрехт, Бьорн Торе Кварме, Йорн Андерсен, Бойко Величков, Ясен Петров и Ян Аге Фьортофт – председател на инициативата  „MTG United for Peace”.

Средствата от мача ще бъдат използвани за образование в спортни училища на деца, лишени от родителски грижи. Каузата беше подкрепена от звездите от „X Factor” – Мария Илиева и Поли Генова и от детската група „Бон бон”.

Миналата година проявата беше посетена от над 5000 души, а „MTG United for Peace” беше обвързан и с предаването „Стани богат". В благотворителния сезон на шоуто участниците спечелиха 265 000 лв. С тази сума беше открит фонд, който вече раздаде 14 спортни стипендии на деца от домове. Следващите 26 стипендии ще бъдат връчени идния месец.

Нова ТВ, която е част от MTG, е доказала неведнъж своята позиция на социално отговорна медия. Ето защо неразделна част от нея винаги са били благотворителните акции, социални кампании, подкрепа и партньорство с различни неправителствени организации. Една от тях е и мача на звездите, който за втора поредна година - на 6, 7 и 8 септември, беше  предшестван от футболен турнир за деца между 12 и 14 години от училища за деца в неравностойно положение от цяла България. Всички участници в турнира получиха специални подаръци от „Рефан”.

Освен победа в детския турнир, наречен „MTG United for Peace”, отборът победител – дом „Милосърдие” в гр. Лом с треньор Светослав Борисов, ще представи България на Световна купа на мира в Осло, инициирана от MTG и свързана с обявяването на Нобеловата награда за мир. Двете събития се организират паралелно, през октомври, всяка година.

Световната купа на мира е форум, в който чрез футбол, децата се запознават с нови приятели от цял свят и научават много за различните култури. Там, освен във футболния турнир, младите таланти ще бъдат въвлечени и в най-различни образователни дейности в Нобеловия център на мира и в представителството на Червения кръст. Участниците в турнира ще се включат и в традиционната Разходка на мира и ще вземат участие в „Училището на толеранса”.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !