Пенелопе Крус на 50 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Успешната и талантлива актриса в Холивуд - Пенелопе...

Княжевската пътека към Копитото -...

"Княжевската пътека към Копитото вече е частна и...

Меси пак чупи рекорди

отпечатай новината

29.09.2011 15:30 | Видян 2167 пъти

Меси пак чупи рекорди

Лионел Меси се разписа по веднъж в двете полувремена, за да донесе победата на Барселона с 5:0 като гост на БАТЕ Борисов. С този дубъл аржентинецът изравни Ласло Кубала като втори голмайстор в историята на каталунския клуб. Двамата имат по 194 гола за Барса.

“Много съм щастлив, че успях да се изравня с човек, който е толкова важен за историята на клуба. Знаех, че имам възможността да го направя, но не съм излизал на терена само с мисълта да вкарвам голов. Нищо от сорта, просто исках да играя. Както винаги”, заяви в типичен стил Меси.

Барселона се възползва по най-добрия начин от проблемите в защитата на домакините, за да постигне комфортната си победа. Автогол на Александър Володко даде равен аванс на каталунците, а Педро Родригес и Меси направиха резултата 3:0 още до почивката.
Малко след началото на втората част Меси вкара втория си гол, преди Давид Вия да оформи крайното 5:0 в 90-та минута.

24-годишният Меси, играеш седмия си сезон за клуба, има шанс да задмине Кубала още в неделя, когато Барса гостува на Спортинг Хихон. Кубала игра за клуба близо десетилетие от 1951 година. Голмайстор №1 в историята на клуба е Сесар Родригес с 235 гола в периода 1942-55. Ако Меси успее да вкарва толкова често, както го правеше миналата година, може да подобри тори рекорд още до края на сезона.

“Меси изравни легендарен футболист на Барселона и прави това само на 24 години. Не мога да кажа нищо друго, освен да го поздравя. Ще настигне Сесар само ако си вярва”, заяви треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола.

Барселона е на чело в класирането в групата си с 4 точки. Толкова има и Милан. “Росонерите” победиха у дома Викторя Пилзен с 2:0 с голове след почивката на Златан Ибрахимович от дузпа и Антонио Касано.

“Играхме срещу отбор, който умее да се защитава, но имахме достатъчно късмет, за да вкараме ранен гол. Не очаквах, че ще играят толкова дефанзивно. Това бе един от тези мачове, в които ако не вкараш рано, после нещата се изнервят”, каза още Гуардиола.

“Играхме срещу най-добрият отбор в света. Не успяхме нито да се защитаваме, нито да бъде опасни в атака. Срещата се игра предимно пред нашата врата и не успяхме да променим ситуацията. Все пак това бе полезен опит”, каза треньорът на БАТЕ Виктор Гончаренко.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !