Държавният секретар на САЩ свири на...

На китара в бар в Киев свири държавният секретар на САЩ...

На 39 мислех, че кариерата ми е...

На 39 мислех, че кариерата ми е свършила, а ето ме днес...

Акула звяр изяжда туристи в Австралия

отпечатай новината

24.10.2011 14:45 | Видян 3422 пъти

Акула звяр изяжда туристи в Австралия

Австралийските власти са издали заповед за убийството на бяла акула, изяла 32-годишен американец в събота вечер край бреговете на остров Ротнест при  четвърта подобна атака за последната година.

Напълно обезобразеното тяло на мъжа изплува край лодката, която той наел с двама приятели, за да се гмурка.
Ужасените му другари първо забелязали кървави балончета,
а после и трупа, без ръка и два крака. С риск за живота си те все пак успели да извадят американеца, но лекарите са категорични, че той вече е бил мъртъв.
 
Американецът пристигнал в Австралия едва преди няколко месеца, за да работи на континента. Специалистите са убедени, че акулата все още се намира в района, затова веднага опразниха плажовете и забраниха плуването и гмуркането.
 
Поставени са и шест примамки в опит за залавянето на страшната риба. Атаката на бялата акула, считана за най-опасния хищник в тези води, идва само две седмици, след като мъж загина на един от най-посещаваните плажове в Пърт.

Той бил изяден при редовното си плуване, което правил всеки ден рано сутрин. Спасителите успели да намерят само банските му, които принадлежат на известна марка за спортни облекла. От фирмата обмислят да използват този факт на реклама на плувките, които дори акулите не могат да сдъвчат.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !