Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Спомен за Луис Армстронг на Киномания

отпечатай новината

16.11.2011 14:15 | Видян 2428 пъти

Спомен за Луис Армстронг на Киномания

Английският филм "Опасен метод: Фройд и Юнг" ще бъде показан в рамките на Киномания 2011 от 19 часа в зала 1 на НДК. Той проследява отношенията между Зигмунд Фройд и протежето му Юнг, превърнал се в негов противник.

Съществена роля в тези отношения играе Сабина Шпилрайн - млада руска еврейка, пациентка на Юнг. Режисьор е Дейвид Кронънбърг, а сценарист - Кристофър Хамптън ("Опасни връзки"), а в ролите са Кийра Найтли, Виго Мортенсен и Майкъл Фасбендър.

Кронънбърг е автор с несравним подход към мистериите на съзнанието и тялото и никак не е случайно, че именно той се е заел да разкаже за важен момент от създаването на психоанализата.

По случай 110 години от рождението на Луис Армстронг пък ще бъде излъчен музикалният шедьовър "Paris Blues"."Парижки блус" (Paris Blues) е поклон на "Киномания" към историята на киното и на джаза.

В американската лента от 1961 г., която ще бъде показана в Дома на киното от 19 часа режисьорът Мартин Рит събира на екрана Пол Нюман като тромбонист (солата му са изсвирени от Мъри Макийчърн) и Сидни Поатие като тенор-саксофонист (Пол Гонсалвес свири вместо него), а саундтракът е от самия Дюк Елингтън.

филмът разказва се за двама музиканти, които се влюбват в Париж в две приятелки туристки и това ги принуждава да вземат съдбовни решения. Наивният сюжет е повод за блестящи изпълнения.

Луис Армстронг - Сачмо е в ролята на гастролираща джаз легенда. Неговият джем сешън с оркестъра с парчето Battle Royal е паметен момент от историята не само за почитателите на джаза...

От 21 часа в кино "Люмиер" любителите на киното могат да гледат френският "Безпардонните" по романа на Филип Джиан

с режисьор Андре Тешине и участието на актьрите Андре Дюсолие, Карол Буке, Мелани Тиери, Адриана Асти

Венеция в наши дни. Авторът на криминални романи Франсис иска да се установи в Града на дожите, за да напише новата си книга. Докато си търси жилище, той се запознава с агентката по недвижими имоти Жюдит, също французойка, която го отвежда да види една къща на изолирания остров Сан Еразмо.

Впечатлен от нея, Франсис се съгласява да наеме имота при условие че Жюдит дойде да живее с него. Следващото лято дъщеря му Алис пристига на гости, но скоро след това внезапно изчезва... Оригиналната режисура ни води към един стегнат съспенс, структуриран в ритъма на различните годишни сезони сред прелъстителния дух на Венеция.

Киномания Презареждане 2011 се организира от Националния дворец на културата, съвместно със Столична община, и с подкрепата на Фондация "Америка за България", Европа Синемас, Кодак България, Ню Бояна и телекино Филммейкър.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !