Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Скорсезе искал да напусне Холивуд

отпечатай новината

02.12.2011 09:20 | Видян 1865 пъти

Скорсезе искал да напусне Холивуд

Легендарният режисьор Мартин Скорсезе обмислял да напусне Холивуд и да стане учител, след като първата версия на филма му „Последното изкушение на Христос“ беше забранена.

Режисьорът стана световноизвестен през 70-те години на миналия век благодарение на успеха на филми като „Коварни улици“ и „Шофьор на такси“, но след това славата му залезе за малко заради слабите резултати в бокс офиса на ленти като „Ню Йорк, Ню Йорк“ и „Кралят на комедията“.

Увереността на Скорсезе съвсем намаляла, след като оригиналната му версия на историята на Исус Христос беше забранена от продуцентите през 1983 г. и той обмислял да обърне гръб на режисьорската професия и да стане учител.

„След като „Последното изкушение на Христос“ беше забранен, бях с режисьора Брайън Де Палма, неговият филм „Белязаният“ беше излязъл наскоро и реакцията в Холивуд беше враждебна. „Попитах го „Какво да правим?“, а той каза: „Не смятам, че трябва да продължим да правим филми“. Отговорих, че вероятно не трябва, защото нямаме шанс. Първото нещо, което си помислих, беше да преподавам. Харесваше ми да работя с млади хора и да ги окуражавам. Работил съм с много млади хора“, сподели Скорсезе пред британския таблоид „Сън“.

В крайна сметка филмът „Последното изкушение на Христос“ излезе на голям екран през 1988 г. и спечели на Скорсезе номинация за Оскар за най-добър режисьор.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !