Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Партията на Путин с мнозинство

отпечатай новината

06.12.2011 14:30 | Видян 2166 пъти

Партията на Путин с мнозинство

Управляващата партия Единна Русия има абсолютно мнозинство в руския парламент Държавна дума. Това сочат резултатите от почти 100% от преброяването на гласовете от вота, който се проведе в неделя. Партията на премиера Владимир Путин ще разполага с 238 депутати от 450 местния парламент, което е със 77 места по-малко от досегашното положение.

Като подкрепа Единна Русия получи малко под 50% от всички подадени гласове, но при разпределението на гласовете на партиите, които не са прескочили изборната бариера, те получават допълнителни места. Според преброените 96% от протоколите Единна Русия печели 49,54% от гласовете, следвана от Комунистическата партия на Русия – 19,16%, популистката Справедлива Русия – 13,22%, а крайно-националистическата Либерално-демократична партия (ЛДПР) – 11,22%. Партията Яблоко на ветерана в политиката Григорий Явлински остана на пето място с 3,3% и не можа да прескочи бариерата за влизане.
Единна Русия няма да може сама да прокара конституционни промени, за които са необходими 300 гласа в Думата.

„Управляващата власт ще трябва да търси партньори“, коментира в. Комерсант.
„Въз основа на тези резултати ще можем да гарантираме стабилното развитие на страната ни“, заяви министър-председателят.

59-годишният Владимир Путин възнамерява да се завърне на стария си пост в Кремъл като държавен глава. На негово място като премиер се очаква стане сегашният президент Дмитрий Медведев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !