Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Станка Златева отново №1

отпечатай новината

20.12.2011 10:00 | Видян 2184 пъти

Станка Златева отново №1

Станка Златева беше избрана за спортист №1 на България за 2011 година. Световната шампионка по борба печели отличието за трети път в кариерата си. Нейни подгласници са плувецът Петър Стойчев и Елис Гури, който също спечели световната титла в Турция.

Златева триумфира на върха в анкетата, организирана от Нове АД Холдинг през 2007 и 2010 година. През изминалите 12 месеца тя успя да спечели петата си световна титла, както и бронзов медал от Европейското първенство в Дортмунд. Златева е деветият представител на борбата, стават №1 на България за годината.

Отбор на годината стана ансамбълът по художествена гимнастика. Спортист на годината с увреждания пък е Ружди Ружди, който зае първо място на диск и гюле от световното първенство по лека атлетика за младежи с двигателни увреждания. За най-добър треньор на 2011 година беше определен отново Симеон Щерев, като зад него останаха Илияна Раева и Красимир Туманов – треньор на плувеца Петър Стойчев.

Стилната церемония се проведе в зала 1 на НДК и впечатли с музикалните изпълнения на Владимир Ампов-Графа и Румен Бояджиев-син. Премиерът Бойко Борисов бе патрон на събитието, но не присъства в залата. Вместо него, наградите раздадоха президентът на БОК Стефка Костадинова и спортният министър Свилен Нейков. Водещи на церемонията бяха световната шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова и британският актьор Бен Крос.

“Трябва да ни оставите малко на мира, за да си свършим добре работата и всичко ще бъде наред на Олимпиадата”, заяви Златева, която подгони рекорда на Стефка Костадинова, която е избирана за спортист на България четири пъти. “Не очаквах сред толкова световни шампиони да изберат мен. Надявам се догодина отново да се радваме. Пожелавам си да съм жива и здрава и да си свършим работата, както трябва догодина”, добави световната шампионка.

Златева събра 1246 точки и изпревари Петър Стойчев, който получи 1093. Извън десетката останаха Димитър Бербатов и Матей Казийски. Спортист №1 на България и Треньор №1 на България за 2011 година ще бъдат наградени с луксозни автомобили от Българския спортен тотализатор.

Топ 10 на спортист на България:

1. Станка Златева – борба, 1246 точки
2. Петър Стойчев – плуване, 1093 точки
3. Елис Гури – борба, 1051 точки
4. Кубрат Пулев – бокс, 1018 точки
5. Ивет Лалова – лека атлетика, 731 точки
6. Цветана Пиронкова – тенис, 449 точки
7. Константин Паскалев – културизъм, 401 точки
8. Силвия Митева – художествена гимнастика, 394 точки
9. Ваня Стамболова – лека атлетика, 387 точки
10. Владимир Зографски – ски-скокове, 366 точки

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !