Партийци от ППДБСС са 8 от 9 членове...

Експертно и открито управление от първия ден обещаваше...

Простреляха премиера на Словакия

Словашкият премиер Роберт Фицо е бил прострелян и ранен...

НЕ НИ ОТНЕМАЙТЕ ВЯРАТА

отпечатай новината

23.01.2012 09:00 | Видян 2118 пъти | Гласували 1

НЕ НИ ОТНЕМАЙТЕ ВЯРАТА

Само който не е ГРЕШЕН, може да хвърли камък пише в Библията по повод вечния стремеж на хората да бъдат съдници. Ужасно е, че толкова много владици са работили за ДС. Вероятно доста от тях са станали зависими, защото са били притискани, изнудвани, мъчени като повечето агенти, привличани от службите. Други пък са били разузнавачи, както апропо и настоящият папа римски навремето за своята Ватикана. Както предният папа си помагаше с разведките на западни държгави, за да катурне режима в Полша.

По-важно е обаче кой съди владиците? Ако са политиците – нека отговорят защо търпяха 10 години президент от службите. Ако са журналистите, нека отговорят защо още търпят да морализаторстват върху всички ни обявени вече агенти – звезди. За втори път призоваваме да не се напада църквата, защото наистина и там има грешници, но по-важно е, че тя е крепител на вярата. Вяра, запазена чрез църквата при 500 г. робство и 50 г. тоталитаризъм и съхранила българския език, а с него и националната идентичност. Освен това питаме – защо не се отворят досиетата на олигарсите. Това са истински важните досиета. И последните, които не са отворени и заради които не бяха отворени едновременно всички папки на ДС. Както се казва в един грузински тост: “защото е имало защо”. Ние поискахме отварянето на две от тях и вече близо година Комисията, която обеща спешност на проверката, не е оповестила резултати за Огнян Донев и Любомир Павлов.

А вяра в политиците и политиката няма никой, щом тази седмица се случи невероятното – двама българи отказаха да станат депутати. Въпреки 5-те бона доход, от които само 2 подлежат на данъци. Въпреки другите екстри и възможностите за корупция.
И в тези две връзки още един интересен факт от седмицата – след като парламентът прие обидна декларация, в която нарече Възродителния процес “етническо прочистване”, защо ли загиналият рейнджър в Афганистан се е представял с българското си име Свилен Симеонов, а не като Танер Узун?! Значи неговата оценка на “прочистен” е, че предпочита да бъде “възроден”. Коментарите сякаш са излишни.

По въпросите на вярата, политиката и съдничеството е интересен и друг казус, който медиите чоплят по-скоро клюкарски, отколкото дълбочинно – кой и защо погребва истината за убийството на Мирослава от Перник? Отговор, който търсим и в този, и в следващия брой на Супер 19’.

За онези, които не вярват колко силно нещо е вярата, а колко лошо може да бъде измяната, привеждаме и примера с лошата енергия на Алисия, която застигна Валери Божинов и той май ще трябва да се пенсионира на 25 години. Четете за това в новия Супер 19’.
И нека да си пожелаем по-добри новини до другия понеделник!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !