Какво ще кажат хората се завръща в...

Един от най-обичаните британски комедийни сериали –...

Ти си моят живот и съдба: Раева...

Илиана Раева се обясни в любов на съпруга си Наско...

Федерер продължава да мачка

отпечатай новината

24.01.2012 13:45 | Видян 1613 пъти

Федерер продължава да мачка

Роджър Федерер разби аржентинския гигант Хуан Мартин Дел Потро с 6:4, 6:3 и 6:2 и се класира със стил за полуфиналите на Аустрелиън Оупън. Швейцарецът, който гони 17-та си титла от Големия шлем и общо шеста от Мелбърн, нито за момент не бе притеснен и победи Дел Потро в първата им среща, след като загуби финала на Ю Ес Оупън през 2009 година.

Тогава аржентинецът спечели в петсетова драма и прекрати серията от 40 поредни победи на “Флашинг Медоус”. Тази сутрин Федерер спаси четири брекпойнта, за да спечели вторият сет и да затвърди доминацията си.

Швейцарецът проби два пъти сервиса на Дел Потро в третия сет, след което с невероятен бекхенд затвори мача. В полуфиналите Федерер ще играе с победителя от срещата между Рафаел Надал и Томаш Бердих.

„Щастлив съм. Беше хубав и качествен двубой. Хуан Мартин е страхотен играч и знам, че удря много здраво топката, но за мен важното бе да го движа по целия корт“, каза Федерер след мача. “Между нас няма тайни – с Томаш съм играл десетина пъти, с Рафа над 20, но обичам да гледам добрия тенис и най-вероятно ще наблюдавам мача”, добави швейцарецът.

Успехът над Дел Потро бе постигнат в юбилейния мач №1000 на Федерер на АТР ниво (Конърс има 1479), а освен това бе и победа №232 на турнири от Големия Шлем. Рекордьор в тази класация е Джими Конърс, който има 233.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !