Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Обама удари рекорден рейтинг

отпечатай новината

16.02.2012 10:45 | Видян 1845 пъти

Обама удари рекорден рейтинг

Рейтингът на президента на САЩ Барак Обама скочи до най-високото си ниво от 8 месеца, показа допитване на CNN.50 на сто от анкетираните одобряват Обама, а 48% не одобряват работата му. Резултатите показват, че рейтингът на американския президент се е повишил с 3% в сравнение с януари т.г. и с 6% в сравнение с ноември 2011 г.
За последно американският президент имаше такава висока подкрепа през миналия май, след което доверието към него започна заплашително да спада.

На въпроса „Бихте ли гласували отново за Обама, ако президентските избори бяха днес?“ положително са отговорили 51% от анкетираните. В това отношение Обама обаче изостава от Нют Гингрич, бивш председател на Палатата на представителите в Конгреса, от бившия сенатор Рик Санторум и от бившия конгресмен Рон Пол, борещи се за кандидат-президентската номинация на републиканците. Към днешна дата за Гингрич в качеството му на кандидат-президент биха гласували 55% от анкетираните, а за Санторум и Пол – по 52% . Зад Обама е само бившият губернатор на Масачузетс Мит Ромни, за когото биха гласували 47%.

Общо 1026 граждани на САЩ с право на глас са участвали в допитването, а анкетата е проведена от 10 до 13 февруари тази година.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !