12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Калин Сърменов си купи картина в помощ на инвалидите

отпечатай новината

01.03.2012 14:15 | Видян 3516 пъти

Калин Сърменов си купи картина в помощ на инвалидите

Калин Сърменов се включи в благотворителен търг в помощ на инвалидите, който се проведе в bar&dinner Central. Звездата от „Седем часа разлика” закупи картина на известния български художник Николай Янакиев за сумата от 300 лева.

Позлатена икона на Св. Илия (изработена от Лили Владимирова), антични книги, 60-годишен работещ синтезатор, бутилки с отлежало вино и още картини бяха другите интересни предмети, които водещата на вечерта Нина Никол накара гостите да си купят в подкрепа на хората с колички.

Инициативата „Метатрон в помощ на инвалидите” събра 1800 лв. от търга и томболата. Средствата ще отидат за закупуване на водна апаратура, която да улеснява хората с увреждания.

Първата закупена такава фирма Метатрон и лично изпълнителният директор г-жа Светла Кръстева ще предоставят на Базата на НОИ в Павел Баня. Цялата стойност на уреда е 3000 долара и ще бъде внесен от САЩ.

В подкрепа на инициативата се включи и бившият Министър на труда и социалните грижи Минчо Коралски.
„Аз съм първият министър, който прие закон в помощ на инвалидите без да знам, че малко по-късно този закон ще ми помогне и на мен.

Не искаме да отнемаме функциите на държавата, а да популяризираме проблемите, с които се сблъскват хората с увреждания”, каза от инвалидната количка г-н Коралски, който в момента е изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания.

Благодарение на неговата работа са създадени благоприятни условия за живот на трудноподвижните българи. Именно той издейства църквата Александър Невски да се изгради лесен достъп откъм главния вход на хората с колички.

Собственикът на bar&dinner Central Симеон Филипов се разбра с г-н Коралски през лятото инвалидите да почиват безплатно в неговия хотел „Странджа” на Слънчев бряг, където и да се рехабилитират в СПА залите.

Снимкa: Хайлайф към Фейсбук

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !