30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

Книга за чудото в нас

отпечатай новината

14.03.2012 17:15 | Видян 2447 пъти

Книга за чудото в нас

Д-р  Бърни С. Сийгъл е хирург,  известен привърженик на алтернативните подходи към лечението, фокусирано не само върху тялото, но и върху ума и душата. Той е оратор и лектор, автор на много бестселъри, между които „Балсам за душата” и „Горчиво-сладко. 101 упражнения за душата” (ИК „Кръгозор”).

Основава групата „Изключителни раковоболни пациенти” – нов вид терапия, която е на принципа на приятелското общество, използва средствата на изкуството и тълкуването на сънищата, за да осигури на пациентите по-качествена грижа. В „Книга на чудеста” той включва житейски истории, събрани през 30-годишната му медицинкса практика и лекторски занимания.

Всяка една от тях е трогателна, сърдечна и вдъхновяваща. Без да омаловажават изживените болка и трудности, пациентите разказват за проблемите, които успяват да преодолеят и да превърнат в благословия. Тези хора са реагирали на препятствията в живота си по начини, които са ги окрилили и изцелили. 

Всички те ни показват на какво сме способни, ако позволим на потенциала си да се развие. Чудесата са постижими и тази вяра не бива да ни напуска дори в най-мрачните мигове на нощта.

Книга на чудесата

Споделени житейски истории, които пречистват душата, изпълват сърцето ви с доброта и любов, с вяра и благодарност. Истинското чудо е събитие, което не подлежи на обяснение от природните закони. Можем да намерим магията и чудото във всяка ситуация, независимо колко трудна ни се струва тя.

Дори т.нар. големи катастрофи могат да бъдат определени като чудеса, защото много често ни водят в по-добра посока от тази, в която сме били поели първоначално. В някои от събитията в живота ни има много повече от обикновена случайност и късмет. Много повече от съвпадение.
Има чудо.

Всеки от нас държи ключа към вратата за чудесата. Преди да я отворим обаче, трябва да знаем паролата: любов. Чудесата са отговор на любовта, която изразяваме към себе си и към другите. Любовта, с която ни даряват хората и животните, лекува.

Д-р Сийгъл споделя някои от любимите си истории, истински случки с реални хора, излекувани от рак, множествена склероза и редица сериозни заболявания; хора, спасили се от отравяне, катастрофа или друг тежък инцидент; хора, намерили любовта и вдъхновението, получили втори шанс.

Тези истории ще предизвикат катарзис у вас и ще ви заредят с енергия, сила и вяра в собствените сили. Чудесата са постижими и тази вяра не бива да ви напуска дори в най-мрачните мигове на нощта.

Мения за книгата

„Тази топла, вдъхновяваща книга отваря врата, през която можем да видим, че чудесата се случват навсякъде край нас, всеки ден.” Д-р Джералд Джамполски, автор на Love is Letting Go of Fear

„Тези вдъхновяващи истории разкриват силата на духа и огромната роля, която има той за оформянето на човешкия живот. „Книга на чудесата” е задължителна за всички хора, които смятат, че ситуацията им е безнадеждна и са изправени пред огромни препятствия.” Д-р Лари Доси, автор на Reinventing Medicine


„Книгата е призив да направим еволюционен скок в бъдещето чрез съзнателен избор. Любов, разум и творчество са семената, които чакат да бъдат посадени и да се пробудят за живот. Колкото повече се грижите за тях, толкова повече те ще разцъфтяват.” Дийпак Чопра

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !