Не благодари на бг режисьора си К....

Изпълнителката на едната от двете главни роли във филма...

Палма за метресата на руски олигарх,...

Златната палма на 77-ия фестивал в Кан отиде при...

"Етажна собственост" снима по истинската история в Русе

отпечатай новината

16.04.2012 12:15 | Видян 4802 пъти

Продуцентът и сценаристите на „Етажна собственост”, който гледаме всеки четвъртък от 21ч. по Нова телевизия, решиха да включат в сериала директно истинската история на наклонения и пропадащ блок в Русе, влязъл в новинарските емисии вчера, на 12. април.

Засегнатият блок, както и много други в гаровия квартал в Русе, стремглаво потъват и се накланят с всяка измината година, а обитателите им са силно притеснени, какво ще се случи при едно дори леко земетресение. Блок „Русия” е на 12 етажа и вече е наклонен с 1 метър, а е потънал в земята с 10 сантиметра. Застрашените съседи от години обикалят по инстанции, молят се в общината и в парламента, но получават все един и същи отговор, че няма пари и трябва сами да си го поправят. Причината за накланянето и потъването е земетресението през 1977г., но най-вече льосовата почва, върху която са построени някои от блоковете.

„Видяхме по медиите драмата на тези хора. Заради наклона, вратите им сами се затварят, а яденето в чиниите се накланя на една страна, нощем чуват зловещото  пропукване на сградата. Горките хора живеят в блок-ковчег и не се знае, кога може да се случи най-лошото. Безпомощни са, а институциите бездействат и отказват да им помогнат!” – възмути се продуцентът на „Етажна собственост” Краси
Ванков и допълни, че екипът на сериала е решил, по най-бързия начин да напише сценарий за епизод, посветен на пропукващия се блок, за да предизвика по-голямо обществено внимание по тази тема. „Незнам, докога ще продължаваме само да седим и да чакаме поредното срутване на сграда или съоръжение, докога ще бездействаме преди поредната трагедия, за да кажем после, колко много съжаляваме.

Това е 12 етажен блок, в него живеят доста семейства, които утре може да бъдат затрупани в развалини! Все пак за човешки живот става въпрос, престъпно е институциите да си прехвърлят топката така! Нека да действаме, кой както може, за да предотвратим най-лошото! „Етажна собственост” е комедиен сериал, ние ще разкажем историята по наш си начин и се надяваме с това да се заговори още повече за проблемите на пропукания блок в Русе и много други като него.

Ако всеки направи, каквото е по силите му, нещата ще потръгнат и ще спрем престъпно да бездействаме, когато е застрашен човешки живот!” – коментира Краси Ванков и обеща сценаристите да напишат епизод, посветен на блока в Русе възможно най-скоро, за да не се губи време, а да се говори, пише, снима по темата с цел най-накрая да се вземат мерки.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !