Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Митко Щерев си взе "Диана Експрес"

отпечатай новината

02.05.2012 13:30 | Видян 2166 пъти

Митко Щерев си взе

Сагата за името "Диана Експрес" приключи окончателно. Върховният административен съд призна правото на композитора Митко Щерев върху името на групата, която е основал през 1974 г.
Битката бе между Щерев и музикантите Максим Горанов (китарист) и Цветан Банов (барабанист). Последните двама са работили около 5 години в състава на групата. През 2008 г. Горанов и Банов регистрират „Диана Експрес" в патентното ведомство. Така те получават право над марката,
но не и да свирят под това име - именно затова решават да подадат документи в Министерството на културата за права и над името „Диана Експрес" като група.

От ведомството на Вежди Рашидов обаче присъждат това право на Щерев, създател и кръстник на „Диана експрес" и на хитовете „Блус за двама", „Северина", „Душа", „Молитва за дъжд", с които цяла България научи коя е тази група. „Нямам загубено дело досега - каза вчера пред „България Днес" композиторът. - Спечелих още когато влязох за първи път в съд - когато се развеждахме с жена ми.       Държавата присъди децата на мен, както и апартамента, в който живеехме."

Сега обаче Щерев сам  възнамерява да заведе дело срещу Максим Горанов и  Цветан Банов, защото продължавали да се представят като „Диана Ексрес".
„Принуждават ме да го направя" ядосва се композиторът. Миналата година Щерев спечели и делото, заведено срещу него от Лили Иванова за обида. Певицата се засегна от статията на композитора „Лили, и на 80 ще си същата лъжкиня" и го даде под съд, но загуби и се наложи да плати хонорара на адвоката на Щерев.

Авторът на едни от най-големите хитове на поп примата „Осъдени души", „Хризантеми", „Стари мой приятелю", е приключил отношенията си с нея. Може би завинаги, защото след края на делото Лили забрани на радиата да излъчват изпълненията й по музика на Щерев, на Асен Гаргов и на още няколко автори. „Последно през декември й пожелах задочно приятно прекарване на празниците, докато гостувах в едно тв предаване, да е жива и здрава", обясни композиторът.

Той й пожелава успех и на предстоящия й концерт в зала „Арена Армеец" през ноември. „Всички, които работим в поп музиката, трябва да знаем, че тя се движи напред от младото поколение. Няма нищо лошо в това, че идват нови звезди, нови композитори, нови аранжьори... - казва Щерев. - Всяко поколение  върви  с  публиката си. Най-голямата сила на един певец е между 25 и максимум 50 г. След това идват други с по-голяма енергия. Колкото до въпроса дали Лили Иванова е най-добрата певица в България, според мен това може да се прецени чак когато тя слезе от сцената. Времето ще покаже дали е такава, какво ще остане от нея...

За мен Емил Димитров е най-голямата звезда на България. Когато работех с него, винаги след концертите го чакаха около 300 души! Това е голяма звезда!"

източник:в.България Днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !