Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Фандъкова: Правим чисто нови улици

отпечатай новината

09.05.2012 09:00 | Видян 1994 пъти

Фандъкова: Правим чисто нови улици

"В момента изграждаме изцяло нови улици. Решаването на проблема с уличните настилки в София е цялостната реконструкция и преасфалтиране.“ Това каза кметът Йорданка Фандъкова.
„Това, което правим, е цялостно преасфалтиране, нови тротоари, ново осветление. На много места изграждаме велоалеи”, обясни Фандъкова.

Столичният кмет подчерта още, че след като големите софийски булеварди са били ремонтирани след тежката зима, сега започва реконструкцията на малките квартални улици. Досега са ремонтирани около 135 000 квадратни метра, предстои още около 450 000 квадратни метра.

Ремонтът става по планове, предоставени от районните кметове като се започва от улиците, по които има повече трафик, за да може повече хора да имат полза от ремонтите, обясни кметът.
„Работим и в момента и ще продължаваме да работим. До момента сме изпълнили около 20% от заложената програма. Тоест, предстои още 80%”, отбеляза Фандъкова.

Кметът поясни, че ремонтирането на улиците в София се следи много стриктно, тъй като и в момента има така наречените Досиета на дупки. През цялото лято в София ще се запълват дупките по вътрешнокварталните улици„Ако някъде се отвори вече ремонтирана дупка, тя се прави за сметка на фирмата”, категорична е първата дама на мегаполис №1 у нас.

Тя ще представи кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 година в Букурещ от 16 до 20 май, когато ще се проведе Осмата световна среща на българските медии.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !