12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Артисти търсят пари за Б.Н.Б.

отпечатай новината

11.05.2012 14:00 | Видян 1253 пъти

Артисти търсят пари за Б.Н.Б.

Това не е благотворителна акция, която да спаси Българската Народна Банка от фалит, а опит на актьорите да съберат средства за реализиранена новият си театрален проект със заглавие Б.Н.Б. Това е нова, българска и непоставяна досега подземна комедия.

Пълното й заглавие е Б.Н.Б или Безмозъчни Некадърни Бандити и е написана от Стефан Стоянов, член на трупата, който освен, че работи като актьор, успешно съвместява и професията на телевизионен сценарист, а в свободното си време обикновено почива.

В подземната комедия се разказва за много странни бандити, които се опитват да оберат държавния резерв.

С нелеката задача да режисира този текст се е нагърбил Вельо Горанов. Той гарантира, че сценарият е пълна измислица от автора и няма нищо общо със заобикалящата ни действителност. И добавя: „Реалният живот сега ни предлага такива гениални, изпипани и сигурни методи за обиране, че нашият вариант си остава само наш. Той може да се използва само за комедия. Зрителят  да се посмее  час и половина  на нашите некадърни бандити и да забрави поне за малко онези, които ограбиха страната ни.”

От екипа издадоха, че авторът и артистите подготвят презентация на спектакъла, на която ще бъдат поканени представители на бизнес средите у нас.

Пред тях актьорите ще проведат първата си репетиция на маса, а продуцентите от Вагабонд Импрес и ще разяснят защо парите на спонсорите няма да отидат на вятъра.

Друга интересна идея на екипа е да направят спектакъла по-достъпен за хората с увреден слух. По време на представлението на живо ще тече симултантен превод на жестонимичен език.

„Обръщам се към бизнеса с молба да финансират нашия забавен опит да оберем народната банка”призова автора.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !