30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

Семейството на Брендо изчезна

отпечатай новината

22.05.2012 13:20 | Видян 3930 пъти

Семейството на Брендо изчезна

Рота тежко въоръженя мутри се заселиха в резиденцията на арестувания Евелин Банев - Брендо, видя в понеделник репортер на „България Днес".

Независимо от зверската охрана луксозната двуетажна къща на гърба на резиденция „Бояна" повече от седмица стои празна, след като съпругата и двете дъщери на Банев се изнесли в неизвестна посока. Според техни съседи роднините на Брендо минали в нелегалност веднага след като той бе арестуван от ГДБОП.

Банев бе задържан на 16 май край Созопол, след с като МВР засича телефонен разговор със съпругата му, в който той й казва: „Ще минавам нелегално границата и това е. Ако ме хване Интерпол, хване." Малко след ареста му стана ясно, че срещу Брендо се води наказателно дело за участие в транснационална организирана престъпна група за пране на пари.

„Личеше им, че жена му и децата му са доста уплашени. В бързината дори не успяха да си съберат багажа. Взеха само по една чанта и се метнаха в огромните джипове, който ги чакаха пред къщата", разказва съседка за бягството на семейството на арестувания.

На тяхно място моментално се заселили десетина охранители. Според съседи мутрите били въоръжени
с автомати и пушки помпи. По думите на хората, живеещи в близост до къщата на Брендо, в първите дни яките момчета не криели тежкото си въоръжение, докато обикаляли около имота. Нещата се променили, след като изплашени граждани позвънили в МВР. Последвала мълниеносна акция на
ченгетата. В резултат тежките оръжия набързо били скрити. Останали единствено пистолетите, с които са препасани мутрите, настанили се в караулката. Тяхната задача била да наблюдават денонощно охранителните камери, накичени по оградата. Останалата част от армията според седите се барикадирала из етажите в резиденцията на  Брендо. Оттам наблюдавали района около къщата.

„Ако гледаш отдалече, няма как да ги видиш. Нещата обаче се променят, ако се приближиш до оградата.Тогава като по чудо от прозорците светват лъчите на оптическите мерници на пушките им.Ако и това не те спре, веднага се показва огромна мутра, която с псувни ти нарежда да се разкараш", обясни треперещ от ужас човек, живеещ наблизо.

По думите му единствените хора, които били допускани да припарят до къщата, били градинарите и домашната слугиня на семейство Баневи.

Те пристигали всяка сутрин със специална кола и след щателен обиск се заемали със задълженията си. Озеленителите се заемали с поддръжката на отрупаната с екзотични храсти и дървета огромна градина. Прислужницата пък трябвало да почиства стаите и луксозната ограда от ковано желязо, опасваща къщата.

Според съседи възрастната жена отделяла специални грижи на табелката пред външната врата, върху която е поставен кичозен герб подобен на испанския.

източник:в.България Днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !