Мениджър принуден да разкрие...

Управител на компания за контрол на вредители и...

15 000 пяха с Човека глас, Лили му...

Азис се появи в шлейф, Софка, Галена и синовете му го...

Брендо и Алексей на 50 метра един от друг

отпечатай новината

28.05.2012 13:00 | Видян 2217 пъти

Брендо и Алексей на 50 метра един от друг

Един от най-енигматичните бизнесмени в държавата Евелин Банев - Брендо и основният подсъдим по делото „Октопод" Алексей Петров се събраха не къде да е, а между дебелите стени иа Софийския централен затвор (СЦЗ).

След като бе задържан на 16 май край Созопол, Брендо е бил транспортиран първоначално до ареста на националното следствие на столичния булевард „Г.М. Димитров" 42. След като магистратите от Софийския апелативен съд потвърдиха оставането му в ареста, Евелин бе натикан в една от килиите в СЦЗ. Дни по-рано в същото място за лишаване от свобода бе доведен и Петров, който бе задържан, защото правил опити да влияе върху свидетели по водещото се срещу него дело.

Бившият съветник в ДАНС обаче издържа едва няколко дни в килията. Здравето му внезапно се разклати и той бе преместен в болницата на затвора. Дори и да бъде върнат в панделата, Петров няма шанс да стане съквартирант на Брендо. Последният обаче има друг не по-малко известен съсед в лицето на страшилището Янко Баташки. Двамата със сигурност се познават от мутренските години, но никога не са имали общи бизнес интереси.

„На Брендо нищо не му липсва в затвора. Той е достатъчно богат и на него му носят най-различни деликатеси от магазините. Той самият не иска да му вкарат телефон в килията, защото има опасност
отново да запишат разговорите му", заявиха пред „България Днес" запознати с битието на Евелин Банев. През по-голямата част от живота си Брендо не си и помисляше да говори по GSМ от страх диалозите му да не бъдат прихванати със специални разузнавателни средства.

Роденият в Тополовград бивш състезател по борба винаги даваше указания на партньорите си от улични телефони,в които  поставяше  фонокарти.През последната година възгледите на Брендо се промениха и той неочаквано започна  да използва личен мобилен телефон.Спецслужбите веднага го надушиха и с разрешение на съдия той е бил записан. Именно репликата до бившата му съпруга Моника: „Ще минаваме границата незаконно и това е - ако ни хванат, хванат", стана причина градският съд на София да постанови задържането му под стража. 

Брендо се изправя пред обвинение за пране на над 2 милиона евро, чийто произход остава неясен.
Предполага се, че парите са били изчистени през финансови къщи в Австрия, Германия и Швейцария.

Брендо е подсъдим за организиране на престъпна група за пране на пари заедно с бившата му половинка Моника, Десислава Дишлиева - съпруга на застреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев. Според обвинението групата е действала на територията на България и Европа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !