Пенелопе Крус на 50 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Успешната и талантлива актриса в Холивуд - Пенелопе...

Княжевската пътека към Копитото -...

"Княжевската пътека към Копитото вече е частна и...

Италия спря тока на Бундестима

отпечатай новината

29.06.2012 11:00 | Видян 1532 пъти | Гласували 1

Италия спря тока на Бундестима

Италия се разправи безцеремонно с немската машина. Марио Балотели приключи Германия още до почивката с два гола, а „Скуадрата” се класира за финала на Евро 2012 след победа с 2:1. Едва в края Месут Йозил вкара от дузпа. Така момчетата на Чезаре Прандели, които не бяха слагани в сметките преди началото на турнира, ще спорят за титлата в неделя с европейския и световен шампион Испания.

Италианците ще играят на трети финал в историята си, след като спечелиха титлата през 1968 година и загубиха трофея през 2000 г. за сметка на Франция. „Скуадрата” показа самочувствие още в началните минути и напук на очакванията отново игра приятен за окото футбол.

Немците също имаха своите шансове в началото, но в 20-та минута Марио Балотели ги почна. Ексцентричният нападател засече центриране на Антонио Касано отляво и препарира Мануел Нойер. Касано пък буквално се подигра с Боатенг и Хумелс преди да центрира с левачката.

Това обаче не бе всичко от Балотели. В 36-та минута нападателят се отскубна от защитата на Германия след далечен пас на Андреа Пирло и с топовен удар от границата на наказателното поле забоде топката под гредата. Нойер пък отново остана на място.

На почивката треньорът на Германия Йоахим Льов замени Марио Гомес и Лукас Подолски и пусна в игра Мирослав Клозе и Марко Ройс. Бундестима натисна, търсейки ранен гол и капитанът Филип Лам пропусна страхотно положение минути след подновяването на играта. Кедира също не беше концентриран, а удар на Ройс от фаул срещна гредата.

Немците се впуснаха в атаки, но пък оголиха сериозно защитата си. Няколко пъти италианските нападатели бяха в 100-процентови ситуации, но Клаудио Маркизио два пъти пропусна, а гол на Федерико Балдзарети бе отменен заради засада.

Именно Балдзарети игра с ръка в наказателното си поле в 92-та минута и Месут Йозил преодоля Джиджи Буфон от бялата точка. За повече от почетно попадения обаче немците нямаха нито сили, нито време.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !