Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Джони Деп издава роман

отпечатай новината

11.07.2012 16:00 | Видян 1668 пъти

Джони Деп издава роман

Актьорът Джони Деп и писателят и историк Дъглас Бринкли събират усилията си в нов проект. Двамата ще издадат на непубликувания досега роман "House of Earth" ("Дом на Земята") на американския бард Уди Гътри.

Това съобщи в. "Ню Йорк таймс", като се позова на Дъглас Бринкли.

В книгата, която се очаква на пазара тази пролет, се разказва за двойка от Източен Тексас, която строи глинени къщи, за да се предпази от лошото време и се бори с контрола на банките, и компаниите за производство на дървесина.

"Това е нещо средно между селския реализъм и пролетарския протест- пишат Деп и Бринкли. - "Дом на Земята" е истинска картина на живота на маргиналите в епохата на Голямата депресия."

Уди Гътри (1912-1967 г.) е един от най-плодовитите американски бардове, оказали влияние върху поколения музиканти, автор на стотици песни. Роден е в Оклахома, припомня БТА.

Периметърът на неговото творчество се простира от народни песни, балади, през политически, до детски песни. Патриотичната му  композиция "Тази земя е твоя земя" (This Land is Your Land) е в задължителната програма на американските училища.

Гътри е работил като бояджия по пътищата или по-конкретно е оцветявал пътни знаци. Бил е радиоводещ, моряк, сезонен работник в селското стопанство, мияч на чинии и войник в американската армия.

Има три брака, от които и осем деца. Известен е и с факта, че е бил наставник на Боб Дилън и на много други прохождащи по онова време поети с китара в Америка.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !