12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Графа взема повече от Лили

отпечатай новината

17.07.2012 15:30 | Видян 3617 пъти

Графа взема повече от Лили

Владимир Ампов - Графа ще вземе повече пари от Лили Иванова от ПРОФОН за 2010 г., научи "Телеграф".

Дружеството за колективно управление на изпълнителски и продуцентски права от вчера започна изплащането на разпределените 3,5 милиона лева за артисти - изпълнители и музикални продуценти. Първа да си вземе парите още вчера е отишла изпълнителката на „Цвят лилав" Ирина Флорин, а днес ще я последват китаристът на ФСБ Иван Лечев и композиторът Ясен Козев, който написа хита на 2009 г. „Губя контрол, когато", изпълнен от Миро. Миро например от известно време не ходи лично в ПРОФОН да си вземе парите, а праща своята пиарка Светла Русева. Тя обаче не взима лично парите, само дава банковата му сметка, на която да ги преведат.

Административният директор Константин Марков заяви пред "Телеграф", че не може да каже кой изпълнител или продуцент колко е получил, тъй като парите за 2010 г, ще се изплащат чак до 2018 г. Но най-много ще вземат четирима души, които са автори и изпълнители на сигнали, кашове и шапки на радио и телевизионни предавания. Те ще приберат общо между 50 и 60 000 лв. Подобно беше положението и през миналата година, но сега няма да са същите хора, уточни Марков. Сумата от 3,5 мпн. лв. се разпределя на 49% за артистите и 51% за продуцентите, което означава, че за певците ще отидат 1,630 млн. лв., като в това число влизат и чуждестранните звезди.

Изненадващо примата на естрадата Лили Иванова не е от членовете на ПРОФОН, които получават най- големите възнаграждения от дружеството, въпреки че тя често хвали организацията при свои изказвания на тема авторски права. Графа например ще вземе повече пари от нея, защото неговият хит „Невидим", излязъл през 2010 г., е излъчван най-много от всички български песни в радио и тв ефира. Владо Ампов си гарантира подобни приходи и за след 2 г. заради актуалния в момента нов негов хит "Дим да ме няма".

Момчетата от Акага" също са сред артистите, които ще получат най-много пари от ПРОФОН, издаде Константин Марков. Любопитното е, че всички, които получават възнаграждения от дружеството, ги получават на място в сградата, където се помещава институцията. Единственото изключение се прави за Лили Иванова заради това, че е най-голямата ни звезда в музиката, разкри още Марков. Пачките с отчисленията й се носят или вкъщи, или в заведение, избрано от певицата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !