Презастрояване, Тибет: Фото на деня

Презастрояване, Тибет: Фото на деня

Кошмар на Летище София заради...

3-процентовият Шенген доведе до безумни мерки на летище...

Юлияна Дончева критикува Новото време

отпечатай новината

06.08.2012 10:00 | Видян 2173 пъти

Юлияна Дончева критикува Новото време

Юлияна Дончева отрече плъзналите напоследък из медиите информации, че се отрича от Новото време поради членството си в ГОРД.  Тя изпрати Отворено писмо, което публикуваме без съкращения (но с редатиран правопис!). В него Дончева критикува партията си.

Отворено писмо


Прочетох от медиите,че щяла съм да бъда изключена от Новото време на форум на партията през есента. Причината -моето членство в ГОРД, с което всъщност се гордея.

Ако за мен крахът на една партия може да е тъжен,защото дадох много енергия, емоция и чувства за идеите на Новото време, то за други, които са извън партията ,сигурно е много забавно да отбележат, че няколко човека, на които не им се чува гласа от доста време, изведнъж решиха да напомнят за себе си. С решимост, каквато не бях виждала от доста време те започнаха да изключват членове без дори да имат право на това. Само  конгрес е формата,на който могат да са вземат  такива "драматични "решения.

Искрено се притеснявам как ще се съберат хора за този конгрес, след като партията няма дори и офис (в момента централата е офиса на Миро Севлиевски) и броят на членовете й достигна до санитарния минимум.

Ако все пак държим много още да позабавляваме хората с нещо толкова незначително за актуалната ситуация в страната мога да завърша само с няколко цифри,които поставят с обратен знак въпросите за изключването, а именно:

13268 гласа в цялата страна са подкрепили Новото време на последните местни избори.От тях 5734 са ме подкрепили лично за кмет на община Велико Търново и още  3846 гласа сме получили в региона. Остават само 3688 гласа в цялата страна, които са подкрепили Новото време, нещо трагично за партия, която е присъствала в парламента.

Използвам ситуацията отново да се обърна към малкото останали нововремци заедно да продължим да работим за идеите, които ни събраха преди време. Посоката е обединение,защото на политическата сцена няма вече място за много малките партии. Смятам, че в страната има нужда от реална опозиция на сегашното управление, каквато е ГОРД, докато Новото време ясно показа подкрепата си за ГЕРБ на последните избори.


Юлияна Дончева

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !