Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Жоро Инкасото още мълчи за парите

отпечатай новината

17.08.2012 12:15 | Видян 2589 пъти

Жоро Инкасото още мълчи за парите

Библиотека с над 800 заглавия и киносалон са част от екстрите в новия следствен арест, от които би могъл да се възползва и най-известният задържан в момента там – Георги Енев. Мъжът, който се прочу с прякорите Жоро Милионера и пловдивския Робин Худ, не бил сам в килия. Заедно с него имало още един пандизчия, разследван за друго престъпление.
Килията им била оборудвана със санитарен възел с постоянно течаща топла вода. Вътре имало лавица на стената за телевизор, като изискването към пандизчиите е екранът да е по-малък от 14 инча. „Ако си донесат телевизор, няма проблеми. Но ние не им раздаваме”, казаха надзиратели от ареста. Задържаните могат да се хранят на метална масичка със завинтени към пода крачета с две също застопорени край нея метални столчета без облегалки.

Стаята на Жоро Милионера не прави изключение от останалите в следствения арест, пише „Монитор”. Леглата са с метални рамки и са под прозореца, а тоалетната с мивката е отделена от частта на килията за спане с полустена, облицована в бели плочки. В следствения арест имало и фитнескойто обаче бил забранен за пандизчиите.

Близките можели да ходят на свиждания на арестантите само два пъти в месеца. Затова редовният номер бил най-близкият роднина на задържания да се конституира като негов частен защитник. По този начин още в първите дни след ареста на Георги Енев майка му Донка е приела да защитава сина си, за да може, ако иска, да го вижда и всеки ден. „Съжалявам, моля ви, няма да говоря нищо”, каза родителката пред „Монитор”. Повече от месец след като синът й Георги се предаде на властите и бе арестуван за обира на 1,470 милиона лева от инкасо кола на охранителната фирма G4S, жената е вече спокойна и е спряла със сълзите

По същия тертип и синът й продължава да мълчи вече месец и над десет дни. На 5 юли Георги Енев се обадил по телефона на адвокат Георги Кутрянски и му заявил: Аз съм този, който обра милионите= Няколко часа по-късно двамата отишли в окръжна прокуратура в Пловдив и Жоро Милионера се предал на властите, но без плячката от обира. Първият му разпит продължил не повече от 5 минути, през което време Енев заявил, че няма да говори.

По-късно му бил проведен и втори разпит, по време на който Милионера също мълчал. Оттогава не бил разпитван. В съдебна зала пред медии, когато магистратите решиха да го оставят за постоянно в ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража”, Енев смотолеви само: „Объркан съм. Не ми се говори”, след което отново млъкна. Той неколкократно бил съветван, след като се е предал, да върне и парите. „Решил е да се предаде, нормално и логично е след това да възстанови щетите”, коментира роднина на Енев. Само при това условие пловдивският Робин Худ би имал шанс да сключи споразумение с прокуратурата, признавайки вината си и да се отърве с по-ниска присъда.

Междувременно огласените от разследващите информации, че Жоро Милионера щял да бъде посетен в ареста от психолог, се оказаха кьорфишек. Никой освен адвокатът му Георги Кутрянски и майка му Донка не били стъпвали в ареста при Жоро Милионера. Психолог или психиатър в килията му не са влизали, научи „Монитор”.

„Няма нови данни по случая. Извършителят продължава да мълчи. Не казва нито къде е бил през двете седмици, в които се укриваше, нито къде е скрил милионите”, обясни източник от разследването. Той уточни, че криминалистите все още проверяват версията дали Милионера е имал съучастник, но отново били в задънена улица.
От парите още няма следа Георги Енев бе обявен за национално издирване за извършено тежко престъпление вечерта на 21 юни по националните телевизии.

Едва на следващия ден стана ясно, че в петъчния следобед шофьорът на инкасо колата е пратил за зелен хайвер колегата си и е духнал с милионите. В деня на обира Енев е дал 20 лева на втория охранител Манчо и му казал, че си продал опела, затова искал да почерпи с дюнер и кафе. Бил се отклонил от курса на инкасо колата и спрял пред дюнера „При ламята” в кв. „Кючук Париж”, където и живеел. След това тръгнал с буса уж да обръща на съседна пряка и повече не се появил.

Бил няколко дни на море, а през останалото време не било ясно къде се е крил, научили разследващите. Станало ясно също, че през цялото време Енев е следял случая си по телевизията и печата, както и че е имал достъп до интернет. Предал се в прокуратурата ненадейно, близо две седмици след дръзкия обир. Оттогава от милионите, които били в дребни купюри и неописани и били за зареждане на банкомати, нямало и следа.

източник:Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !