Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Кавали и Армани на бой

отпечатай новината

17.09.2012 14:15 | Видян 2638 пъти

Кавали и Армани на бой

Известният италиански модист Роберто Кавали предизвика грандиозен скандал, като нарече краля на модата Джорджо Армани "бедняшко царче". Той обвини и камарата на италианската мода, че се съобразява изключително с Армани, без да отделя нужното внимание на останалите по-малко прочути, но уважавани по целия свят стилисти.

Освен това  според Кавали получаващите тлъсти заплати служители на въпросната професионална организация работели само две-три седмици на годината или по време на дефилета в Милано. През останалото време те стояли със скръстени ръце и не правели нищо за пропагандирането на италианската мода извън границите на страната въпреки големите суми, които дизайнерите им плащали като членски внос именно с тази цел.

Скандалът, който разбуни духовете в навечерието на седмицата в Милано на дамското прет-а-порте за следващата пролет и лято, избухва по повод на оповестената завчера програма за дефилетата. Те трябва да започнат на 19 септември и да приключат на 25 септември и поне досега ревютата на основните линии на Армани и Кавали са били в предпоследния им ден. Което означава, че търговците и журналистите от специализираните модни издания от цял свят са оставали винаги до последно на проявата, без да бързат да отидат в Париж за започващите веднага след това тамошни дефилета.

Тази година обаче според Роберто Кавали италианската камара на модата била уважила искането на "бедняшкото царче Армани" ревюто му плюс пищен купон за специално поканени гости да бъдат в неделя, 23 септември. И оставяйки него за следобеда на 24 декември или за време, когато голяма част от модното войнство вече щяло да бъде в Париж.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !