Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

За какво са ни всичките велоалеи:...

За какво са ни всичките велоалеи: Фото на деня

Двойно или нищо

отпечатай новината

11.10.2012 09:14 | Видян 2553 пъти | Гласували 2

Двойно или нищо

Няма ли кой да го цвръцне тоя Дянков? Или по-точно коя, та да го успокои малко в нагона да мъчи тоя НАРОД. Изобщо не прекаляваме. Новата фикс идея на американския пратеник от Разградско, който нарича себе си Брад Пит с очила, е на принципа двойно или нищо. Новият данък върху лихвите е точно това. Веднъж плащаме 10% върху доходите си. Втори път плащаме още 10% върху печалбата от спестяванията от същите тези доходи, която получаваме в банките като лихва.

Сега конкретно: ако семейството е спестило 10000 лева на детски влог за наследника си, върху тях ще платите 1000 лева данък. От внесените в банката 9000 лева, в края на следващата година ще ви се начислят 450 – 500 лева от лихви. Е, от тях ще ви вземат съответно 45-50 лева. Така от 10000 лева Дянков ще прибере 150 лева от вашето дете. Без да е направил нищо за него или за вас. Ако влогът е 18-годишен, сумата вече е чутовна...Двойно облагане, което по правилатана ЕС е нередно. 

На кого ще ги даде тези пари, които ви е грабнал, сякаш е еничарин от времето на робството? Ами например на малцинствата, които почти единствени се възползват от социалната и здравната система в нашата мила държава.

Другите спестяваме, за да не разчитаме на мизерните пенсии и социални помощи и ходим на частни лекари и зъболекари, защото в държавните болници, които още не са закрити, помощ едва ли човек ще намери, по-скоро последно причастие.
Но, мълчи сърце!... Да погледнем веселата страна на живота. В новия брой на Супер 19’ ще разказваме кои съквартиранти във ВИП Брадър не се къпят, а кои са първа писта в банята. И защо...

Апропо, с тая въз мазна и сплъстена, четинеста коса Дянков сред кои ли би бил? Срам ме е да си помисля – все пак е вицепремиер на държава в Европейския съюз.
Това далеч не е всичко, което сме забъркали за вас в най-сензационния седмичник на България. Четете и се забавлявайте.

И, както винаги – да си пожелаем по-добри новини!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !