Ефективни стратегии за лечение на...

Лятото може да бъде предизвикателен период за хората с...

Шопов-младши не яде по 16 часа, пие...

Наум Шопов е известен със своята дисциплина по отношение...

Цвети на четвъртфинал в Хобарт

отпечатай новината

09.01.2013 16:30 | Видян 1856 пъти

Цвети на четвъртфинал в Хобарт

Цвети Пиронкова се класира за четвъртфинала на турнира в Хобарт. Нашето момиче победи 23-ата в света Клара Закопалова от Чехия с 3:6, 6:4, 6:2 и ще се бори за наградния фонд от 235 хиляди долара.

Играта не спореше на българката в началото на мача, но впоследствие пловдивчанката намери правилния ритъм и успя да обърне резултата в своя полза, пише "Спортал".

Първият сет започна много лошо за пловдивчанката, която срещна много проблеми с първия си сервис и допусна два пробива още в началото. При 3:0 и подаване на чехкинята Цвети стигна до брекпойнт, но не успя да го реализира, изгуби три поредни точки и така резултатът стана 4:0 за Закопалова. Пиронкова успя да върне един пробив в шестия гейм и след като спечели две от подаванията си, намали на 3:4. Когато сервира за оставане в сета при 3:5 обаче българката допусна изоставане с 15:40 и Закопалова реализира още първия си сетбол, за да сложи край на първата част.

Във втората Цвети определено стоеше по-добре на корта. Още в първия гейм тя стигна до два брекпойнта, които загуби.

Впоследствие обаче получи нов шанс за пробив и след дълго разиграване Закопалова изпрати топката в аут и пловдивчанката поведе с 1:0. След няколко разменени подавания Цвети стигна до нов пробив за 4:1. Последва обаче силна серия за чехкинята, която спечели следващите три гейма и успя да изравни резултата.

Българката не се повлия от лошия момент, още в следващия гейм направи нов пробив и когато при 5:4 сервира за сета, успя да задържи подаването си и да вкара мача в трета решителна част.

Последният сет започна по-добре за поставената под номер три в схемата чехкиня, която направи ранен пробив и поведе с 2:0. Цвети обаче влезе в изключително силна серия и спечели следващите 5 гейма, като стигна до сервиране за мача. Тя поведе с 40:30 и реализира още първия си мачбол.

Това бе шести двубой между двете тенисистки и четвърта победа за българката. На 1/4-финалите Пиронкова ще се изправи срещу 9-ата в схемата Мона Бартел от Германия, която победи Шанел Шийпърс от Южна Африка със 7:6(3), 7:5.

С успеха си Цвети си осигури 70 точки за ранглистата и 5500 долара, а при евентуално класиране за 1/2-финал ще заработи 130 точки и 10 425 долара.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !