Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Атентатът на Октай по филм с Къванч Татлъту

отпечатай новината

29.01.2013 18:00 | Видян 7218 пъти | Гласували 1

Атентатът на Октай по филм с Къванч Татлъту

Кузей и Гюней са двама братя от турски сериал. Имената им означават Север и Юг. Единият е лошо момче, хладнокръвен, забележете – боксьор. Другият е добър и всички го харесват. В ролята на злия обаче е голямата звезда – Къванч Татлъту (Перла, Забраненият плод), който тотално засенчва добрия лиричен герой. Да ви напомня на нещо родно тази фабула??? Примерно на Октай и Метин Енимехмедови – двамата братя, които станаха знаменитости по различен начин. Боксьорът е съден за покушение срещу Ахмед Доган, но успя да засенчи славата на победителя в танцовия конкурс на Слави с награда Ферари и класиран втори миналата пролет на България търси талант, пише Супер 19'.

В тайните служби подобни прилики на литературни и истински истории ги наричат "легенда". Всеки шпионин има такава легенда. Филмовият Щирлиц е чистокръвен ариец, тенис шампион, офицер в сърцето на хитлеровата тайна полиция, докато всъщност е руснак от село, който предава шифрограми в централата на КГБ. Реалният Ким Филби е едновременно журналист и шеф на отдел в британското разузнаване, докато работи за Съветска Русия.

Историята с братята Кузей и Гюней от телевизията и Октай и Метин от живота твърде понамирисва на нещо подобно. Само че, ако нашата версия е достоверна, службата, забъркала кашата не ще да е българска, а чужда.

Ще попитате – а мотив? А ние веднага ще ви отговорим: речта на Доган беше прекъсната точно преди да разкрие какви реални заплахи крие амбицията на Турция за възраждане на Османската империя.

Това не е плод на болни мозъци, а държавна концепция, разработена от външния министър Давидоглу, както ще ви каже всеки спец по темата като Стефан Солаков. И е много възможно не Анкара, а някой отвъд Стария свят да има интерес да се внушава тази работа, която очевидно е насочена срещу стабилността на Европа. Простете, но съвпаденията никак не са случайни.

Удивително е и колко точно се спазва моделът от турския сериал. Лошото момче, също като героя на Къванч Татлъту, всъщност е визуално симпатично, синеоко, русоляво – с европейски вид. Има тренирани в бокса мускули и не му трепва окото пред големите опасности.

Душевно ревнува от популярността на брат си, който постига нещата без злоба и прекалена амбиция. Чак постига върха на мечтите на провинциалните момчета от епохата на мутризацията – Ферари с цвят червен.

Пунтирането на темата от сапунката е 1:1. Важно е да се отбележи, че сериалът за братята още не е излъчван в България

Сценаристите на атентата в трета зала на НДК на 19 януари точно на това и са разчитали. Или пък напротив – може пунтирането да е проява на гадничко чувство за сарказъм. Понеже посегателството върху Доган и неговите думи по сценарий от турски сериал не е само опит за заглушаването им.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !