12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

БГ дизайнери обличат Мадона и Гага

отпечатай новината

04.02.2013 12:30 | Видян 2579 пъти

БГ дизайнери обличат Мадона и Гага

Българските дизайнери Ливия Стоянова и Ясен Самуилов представиха своя колекция висша мода пролет/лято 2013 в Париж. Популярните извън страната имена заложиха на темата Скарабей, а моделите бяха като извадени от съвременна приказка, издава Супер 19'.

Двамата се вдъхновяват от своето животно тотем и така вплитат в моделите си прозрачни pvc ръкави, тонове и материи, отразяващи светлината, камъни Сваровски и истински бръмбари. В колекцията са използвали над 10 хил. крила на бръмбари от Тайланд, където се ядат като специалитет. Старателно ги пришили на дрехите точно преди ревюто и заслужено спечелиха овациите.

"Когато човек работи сам, има тенденция да се самозабрави. Когато имаш щастието да намериш човек, с който да работиш в продължение на толкова много години, е рядкост", обяснява Ясен в тв интервю. Двамата работят и за други дизайнери, като в началото на кариерата си чиракували на най-добрите в бранша. Кристиан Лакроа бил човекът, който подкрепил тяхната кандидатура за влизане в официалния календар на Френската федерация за висша мода, призна Ливия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !