Пенелопе Крус на 50 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Успешната и талантлива актриса в Холивуд - Пенелопе...

Княжевската пътека към Копитото -...

"Княжевската пътека към Копитото вече е частна и...

Дарина забрави Илия Павлов

отпечатай новината

07.03.2013 18:00 | Видян 6328 пъти

Дарина забрави Илия Павлов

Дарина Павлова напълно забрави покойния си съпруг Илия Павлов.Тя няма да присъства на панихидата за 10-ата годишнина от смъртта на мистър Мулти, разкри пред България Днес бащата на застреляния бизнесмен Павел Найденов. 

„Дарина няма да дойде. Тя живее в една друга общност и си има своите ангажименти. Аз обаче утре (б.р. - днес) ще съм там в 11 ч. и всеки, който пожелае, може да дойде да почете паметта на сина ми. Ще има попове и
песнопения но не и музика", заяви Найденов.

Илия Павлов беше разстрелян в София на 7 март 2003 г. и тялото му беше транспортирано с хеликоптер до курортното селище Арбанаси, където беше погребан. Шефът на "Мултигруп" още приживе си харесал парцела между бившата резиденция на Тодор Живков, която сега е превърната в хотел, и девическия манастир "Св. Николай". Бизнесменът купил земята и поискал от близките си да го погребат точно там. По-късно на гроба му беше издигнат бял параклис.

"Появиха се някакви информации, че мястото е запустяло и всичко е в бурени. Искам обаче да кажа, че това не е вярно. Дори си има хора, които се грижат за гроба и го поддържат в добър вид", разказа още Найденов.

На погребението преди 10 години присъстваха цялата фамилия Павлови, ръководни лица в "Мултигруп" и каймакът на бизнеса в България. Опелото е извършено лично от Великотърновския митрополит Григорий. С годините обаче все по-малко хора идват на гроба на Павлов, като единствено баща му го посещава всяка година, за да почете паметта на сина си. В момента мястото е оградено с триметрова ограда, която не допуска външни лица да се приближават.

Поставени бяха и камери за видеонаблюдение, защото преди години гробът бе поруган от неизвестни извършители. Голяма табела с надпис "Частна собственост! Влизането забранено!" също предупреждава евентуалните нарушители.

Не е вярно обаче, че Дарина не е стъпвала на гроба на съпруга си от неговата смърт. След седемгодишно отсъствие през 2011 г. тя се върна в България и веднага след пристигането си отишла до параклиса. "С Дарина предварително се бяхме уговорили по GSM-а, че ще се прибере в страната. Тя кацна на летището в Горна Оряховица, а аз й изпратих кола, за да я посрещне. После отидохме заедно в Арбанаси на гроба на Илия. Ходихме до параклиса, а после направихме дълъг обяд. Поплакахме за Илия. Ние с Дарина само с поглед и мълчание се разбираме", разказва бащата на застреляния бизнесмен. Той призна, че тя го чувства толкова близък, че се обръща към него с "татко".

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !