Партийци от ППДБСС са 8 от 9 членове...

Експертно и открито управление от първия ден обещаваше...

Простреляха премиера на Словакия

Словашкият премиер Роберт Фицо е бил прострелян и ранен...

Google Street разкри: Кучетата, нахапали жестоко жена, са на олигарха Миню Стайков

отпечатай новината

08.03.2013 15:00 | Видян 1704 пъти

Google Street разкри: Кучетата, нахапали жестоко жена, са на олигарха Миню Стайков

Кадрите доказват нещо, което Стайков и хората около него упорито отричаха пред полиция и медии – че породистите мастифи, изчезнали веднага след инцидента заедно с къщичките си, са негови, следователно той носи отговорност за случилото се.

На 12 декември 2012 година кучета нахапаха 63-годишната Мимоза Стоименова почти до смърт. Очевидци твърдяха, че кучетата са породисти мастифи, които живеят в колибки пред дома на Стайков на ул. “Лескова гора” в престижния столичен квартал.

Разследващите от 6 РПУ обаче твърдят, че след направения оглед на място не са открити нито кучета, нито кучешки колибки, а според показанията на охранителите в района обикаляли само улични кучета. Гардовете, които прогонили озверелите породисти мастифи, обясняват, че не са ги разпознали като домашни, въпреки че техните охранителни кабинки стоят на не повече от 20 метра от колибките.

Виртуална разходка с  Google Street View, обаче доказва, че пред дома на Стайков живеят чистокръвни породисти бойни кучета, разкрива OFFNews.

При преминаването си по ул. “Лескова гора” през март миналата година, автомобил на компанията Google е заснел подробно и колибките, и кучетата. От снимките ясно могат да се преброят три породисти кучета, които лежат пред дома на Стайков. От снимките се виждат и изградените колибки за тях, като едната е непосредствено срещу портала на къщата на бизнесмена.  

Пред полицаите самият Миню Стайков е отрекъл да има нещо общо с кучетата, които както се вижда на снимките са точно до неговото имение. Часове след инцидента екипа се свърза със секретарката на Стайков, която каза, че бизнесменът нямал кучета, но това било неофициална информация. Тя не пожела да бъде цитирана, докато не ни свърже с бизнесмена, което и до днес не се е случило.

Екип на OFFNews отишъл на мястото, където се виждали пресните следи от кръв в снега. Още тогава установили, че кучешките колиби са на местата си.  Само ден след инцидента на 13 декември 2012 г. кучешките къщи вече ги нямало и тяхната липса вързала ръцете на разследващите.

Разследването трябвало да продължи до средата на февруари, като срока можел да бъде удължен за събиране на доказателства. До днес развитие няма.

Миналата година Васил Димитров, който е роднина на Мимоза Стоименова, заявил, че е убеден, че кучетата са на бизнесмена Стайков. Той не е бил свидетел на инцидента, но обясни, че всички живеещи в района знаят за кучетата на олигарха. Той обаче смята, че хората се притесняват да кажат истината и тя няма да излезе наяве, допълват ОFFNews.

Снимка: OFFNews

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !