Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Ана Иванова: Българи, защо мразите вашите емигранти?

отпечатай новината

01.05.2013 09:15 | Видян 3039 пъти

Ана Иванова: Българи, защо мразите вашите емигранти?

Носителката на титлата Мисис България Ана Иванова, която от години живее в Монако, е възмутена от недолюбването на българите към нашите емигранти. Това провокира красавицата дни преди изборите да напише гневно обръщение в своя Фейсбук профил, което нарече "Писмо до българите от българите":

„Не мога да разбера защо българите, които са в България мразят българите, които са извън България???
Хора, ние, емигрантите, които сме над 2 милиона и във всяка една точка на планетата, съществуваме. Търсим си  щастието извън територията на България, не защото ни е скучно в родината, а защото искаме реализация и развитие, имаме цели и амбиции, които в България не можем да реализираме.

В случая България се явява като мащеха, а не подкрепяща и подаваща ни ръка в развитието майка!

Ние сме оставили деца, майки и бащи, братя и сестри, приятели и познати, за да търсим един по-добър живот за нас и за тях, а не, за да седим пред телевизорите и да псуваме колко са лоши политиците, как нямаме пари и как едва връзваме двата края.

Ние, емигрантите, съществуваме и противно на това, което вие, българите в България си мислите, и сме много по-добре запознати с политическите и социалните проблеми на страната. Четем новини и се интересуваме ежедневно, защото сме българи, без значение къде живеем. Ние сме тези над 2 милиона българи извън България, които всяка година вкарваме в икономиката на страната над 6 милиона приходи и плюс това си плащаме и данъците в България!

Вие, които живеете на територията на България, се сещате за нейните проблеми на всеки 4 години, когато трябва да се избере нов „водач“, нов „лидер“, който да направи живота ви "уж" по-добър.

Ние, които сме далеч от родината, се борим със зъби и нокти, за да живеем по-добре и също се сблъскваме с проблеми като вас.

Защо си мислите, че е лесно да отидеш на абсолютно непознато място, с български паспорт, където само като споменеш откъде си, те гледат с презрение и все едно не си човек?!

Да, тъжно е, но е факт.. Не ни разбирайте погрешно, не се оплакваме от избора си да напуснем България, но считаме за абсурдно това да мислите, че ни е по-леко и че не ни е грижа за България.

Ние се борим за бъдещето си, нашето и това на децата ни. И се борим всеки ден, въпреки всички трудности, премеждия и спънки, защото вярваме в успеха си.

Всяка сутрин се будим с мисълта за едно по-светло бъдеще, за една по-добра България. Всеки ден ние се борим за правото си на по-добър живот.

Защо ни мразите за това? Безотговорно е да мислите, че не ни пука, щом не сме в България.


Замислете се, мили ми българи в България, преди да нападнете българите извън България!“

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !